Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Den perfekta keto-frukosten för kyliga morgnar! Denna bakade keto-havregryn är rejäl och läcker och innehåller inte ett enda havregryn. Sockerfri!
Så hur lång tid tror du att det kommer att ta någon att flippa över detta recept på keto-havregryn och börja skrika åt mig att havregryn inte är keto?
3…. 2…. 1….
Nej, havregrynsgröt är verkligen inte ketovänligt. Så det är bra att tänka på att denna Keto-bakade havregryn inte innehåller en enda havregryn. Nej, inte ens den minsta mängden. Som med alla mina keto-frukostrecept är den här helt spannmålsfri, glutenfri och sockerfri.
Hur kan ett recept på bakat havregrynsgröt inte innehålla havre? Åh lite keto-magi! Läs vidare och ta reda på det.
Spannmålsfri havregryn är verkligen en grej!
Ja, okej så havregrynsgröt enligt själva definitionen bör innehålla havre. Men havre är ganska högt i kolhydrater och inte något som allmänt rekommenderas på en ketodiet.
Ändå är en varm skål med havregrynsgröt en kylig vintermorgon svår att slå för komfortmat. Så jag har uppfunnit mitt eget sätt att göra en läcker havregrynsersättning som smakar som den riktiga.
Ärligt talat, om jag serverade dig denna keto-havregryn utan att berätta att den inte innehöll havre, skulle du aldrig veta skillnaden.
Hemligheten är en kombination av flingad kokosnöt och skivad mandel, mald till storleken på havre. Det fungerar som en dröm och det är ett knep som jag har använt i andra recept också, framför allt mina Keto Oatmeal Cookies. De är en favorit hos fans!
Enkla Keto-frukostar
Om det här receptet ser lite bekant ut för några av er, så äger ni förmodligen en kopia av min kokbok, Easy Keto Breakfasts.
Det finns massor av läckra (och enkla!) recept i den boken, men jag ska erkänna att denna keto lönnhavregryn är en av mina favoriter. Jag har ofta tittat på bakade havregrynsrecept från andra bloggare och önskat att jag kunde unna mig. Det är den ultimata frukostmaten.
Så jag bestämde mig för att jag behövde skapa ett recept för min frukostkokbok. Jag var inte säker på att jag kunde få konsistensen rätt men jag måste säga att den överträffade till och med mina egna förväntningar. Och jag har höga förväntningar!
Se till att kolla in Easy Keto Breakfasts på Amazon eller på Barnes & Noble för detta och andra fantastiska recept.
Tips för bakad Keto-havregryn
Att skapa din ”havregryn” av kokos och mandel är det första steget, men det finns några andra knep i det här receptet för att få den mjuka, sliskiga bakade havregrynskonsistensen. Här är mina bästa tips för att få det rätt.
Använd en matberedare
En matberedare är det bästa sättet att mala kokosflingorna och skivad mandel eftersom du kan pulsera det snabbt. Jag tycker att bara 3 eller 4 pulser är tillräckligt. Jag har provat detta i min bra mixer och det fungerar, men tenderar att bli för fina väldigt snabbt.
Använd ditt favoritsötningsmedel
Det här är ett recept som borde fungera med nästan vilket sötningsmedel som helst. Som sagt, jag har bara använt Swerve Granular och Swerve Brown, men det förlitar sig inte på dem för konsistens eller konsistens så det borde fungera med det du föredrar mest.
Tillsätt kollagenet
Jag vet att jag kommer att bli tillfrågad om substitut, men jag måste säga att det är en ganska viktig ingrediens. Det hjälper till med den sliskiga, krämiga konsistensen som bakad havregryn ska ha. Du kan prova andra proteinpulver men jag kan ärligt talat inte säga hur bra de kommer att fungera.
Tillsätt extrakt eller arom
Lönn och havregryn är en match made in heaven så det är min go-to för ett recept som detta. Men du kan helt enkelt använda vanilj, mandel eller till och med karamell.
Bakformen
En viktig anmärkning här: keramik och metall bakar MYCKET olika. Metall värms upp snabbt och kyls ner snabbt. Keramik (och glas) värms upp långsamt och håller värmen ganska länge utanför ugnen.
När ett recept anger ”bakform” betyder det vanligtvis keramik eller glas. När det står ”bakpanna” i ett recept betyder det metall. Något att tänka på när du läser recept!
I det här fallet vill du ha en ugnsform i glas eller keramik som rymmer cirka 1 liter (4 koppar) i volym.
Leta efter jigglet
Detta är ett recept du absolut inte vill överbaka. Så leta efter jigglet i mitten. Du kommer att ha en vacker gyllenbrun topp och sidorna ska vara ställda. Men om du skakar ugnsformen ska mitten fortfarande skaka lite.
Och det, mina vänner, är hur du gör läckra Bakad Keto Oatmeal. Är du redo att ge det ett försök själv?
Fler läckra recept på keto ”havregryn”.