Jag älskar smakerna i denna höst-tema kalkonsoppa med grönkål, svamp och butternut Squash, och den här goda soppan är lätt att göra. Jag har uppdaterat det här receptet för att ersätta riset med blomkålsris, lägga till mer svamp och lägga till mer grönkål för att göra det lägre i kolhydrater. Se nedan för en länk till originalversionen om du var ett fan av den och tips för att göra soppan med överbliven kalkon.
PIN-kod Kalkonsoppa med grönkål, svamp och butternutsquash!
Det tog mig ganska lång tid att utveckla en långvarig relation med mald kalkon, som jag tror har potential att bli lite tråkig. Men i början av min blogg lade jag en del ansträngning på att experimentera med den och utvecklade den ursprungliga versionen av denna Kalkonsoppa med grönkål, svamp och butternutsquash.
Det receptet var definitivt en vinnare, men den ursprungliga soppan hade ris och färre grönsaker, och den var lite högre i kolhydrater än jag ville ha. Och de tidiga bilderna var inget jag var så nöjd med med dagens mått mätt heller! Så jag uppdaterade det här receptet med Kara till en version som är lägre i kolhydrater, men lika läcker. (Om någon var ett fan av originalreceptet kan du fortfarande hitta den utskriftsvänliga versionen av den soppan i arkivet.)
Om det finns en hemlighet bakom framgången med malet kalkonrecept så är det att använda många andra smakrika ingredienser med kalkonen, och förutom svamp, butternutsquash och grönkål har den här soppan massor av torkade örter och en generös mängd balsamvinäger omrörd in i slutet. Och det här är en soppa att puttra på spisen och få ditt hus att dofta gott! Vi älskade soppan när vi arbetade med receptet; hoppas alla andra som är ett fan av dessa ingredienser också kommer att njuta av det.
Vilka ingredienser behöver du till detta recept?
Kan man använda färdigskurna butternutsquashtärningar i denna soppa?
Om du följer den här sidan vet du att jag inte är ett fan av de där färdigskurna butternutsquashkuberna och har till och med ett inlägg om hur man skalar och skär upp en butternutsquash. Men att använda i soppa är de färdigskurna squashtärningarna perfekta! Jag hoppas att du kan hitta dem i din butik; i Utah får jag dem på Costco eller Kroger.
Hur kan du göra denna soppa med överbliven kalkon?
Om du vill göra den här soppan med överbliven kalkon, använd cirka 3 dl kalkon i tärningar och lägg inte till det på slutet, när du lägger till grönkålen!
Kan du göra den här soppan i slow cookern eller Instant Pot?
Jag är säker på att den här soppan kan göras i slow cookern eller Instant Pot. Men jag har inte gjort det på det sättet, och jag är inte bekväm med att bara hitta på instruktioner och dela med mig av dem till ett recept som jag inte har testat. (Och jag kan helt enkelt inte göra varje recept på flera sätt, tack för att du förstår det.) Det finns en samling av recept på Slow Cooker och Instant Pot Turkey Soup på min Slow Cooker eller Pressure Cooker-webbplats som kan hjälpa alla som vill anpassa receptet. Och om någon gör en Instant Pot-version eller en Slow Cooker-version, kom tillbaka och dela i kommentarerna om vad du gjorde och jag kommer att uppdatera det här avsnittet med en anteckning för att hjälpa andra att hitta dem!
Kan det här receptet vara glutenfritt?
Den organiska grönsaksbasen Better than Bouillon som jag använde är inte garanterat glutenfri, så om du behöver detta recept för att vara glutenfritt, se till att använda en glutenfri soppbas.
Hur man gör kalkonsoppa med grönkål, svamp och butternut squash:
(Bläddra ner för komplett recept med näringsinformation.)
- Finhacka lite lök och selleri och koka det med lite olivolja i soppgrytan tills löken knappt börjar få färg. Tillsätt sedan torkad timjan, fågelkrydda, Spike Seasoning och finhackad vitlök och koka cirka en minut till.
- Tillsätt 10 dl kycklingbuljong eller buljong och 3 generösa matskedar bättre än buljong ekologisk grönsaksbas (affiliatlänk) och börja sjuda.
- Hetta upp lite olivolja i en annan panna och koka kalkonen tills den fått fin färg.
- Medan kalkonen brynar, tvätta svampen och skär i lagom stora bitar.
- Tillsätt den brynta kalkonen och svampen i soppgrytan och låt sjuda i 20 minuter. (Om du använder överbliven kalkon, lägg inte till den ännu!)
- Jag använde färdigskurna butternutsquashtärningar (något jag sällan köper, men de passar bra till soppa.) Jag skar några i mindre bitar för att få små tärningar till soppan. Tillsätt squash i soppan med en kopp fryst blomkålsris och låt sjuda i 20 minuter till.
- Baby grönkål behöver inte tvättas men jag gillar att hacka den lite. (Jag bryter av de större stjälkarna, men det är helt valfritt.)
- Tillsätt grönkålen och låt sjuda i 20-30 minuter. Detta när du lägger till överbliven kalkon om du använder det.
- Det är gjort när grönkålen och butternutsquashen båda är ganska mjuka.
- Servera varm, med nyriven parmesanost att lägga till vid bordet om så önskas.
Vill du ha fler goda lågkolhydratsoppor med Turkiet?
Helgens matförberedelser:
Detta recept har lagts till i en kategori som heter Weekend Food Prep; för att hjälpa dig hitta recept som du kan förbereda eller laga på helgen och äta under veckan!
Ingredienser
-
1/2 stor lök, finhackad
-
4 stjälkar selleri, smått hackad
-
2 tsk. + 2 tsk. olivolja
-
1 tsk. malen timjan
-
1/2 tsk. Fågelkrydda
-
1 T Spike krydda
-
1 tsk. finhackad färsk vitlök (eller mer)
-
10 dl kycklingbuljong (se anteckningar)
-
3 T grönsakssoppa bas
-
12 oz. bryn Cremini-svampar, tvättade och skär i lagom stora bitar
-
1 1/2 lbs. mald kalkon (eller 3 koppar överbliven tärnad kalkon)
-
1 lb små tärningar butternut squash (se anteckningar)
-
5 oz. baby grönkålsblad
-
1 dl fryst blomkålsris
-
2 T balsamvinäger
-
salt och nymalen svartpeppar efter smak
-
nyriven parmesanost, för servering (valfritt)
Instruktioner
- Hacka löken och sellerin i små bitar.
- Värm 2 tsk. olivolja i botten av soppgrytan, tillsätt hackade grönsaker och fräs tills de börjar få färg, cirka 4 minuter.
- Tillsätt torkad timjan, fågelkrydda, spikkrydda och hackad vitlök och koka 1 minut.
- Tillsätt kycklingfonden eller buljongen och grönsakssoppbasen och börja sjuda soppan.
- Medan soppan puttrar värm 2 tsk. olivolja i en annan stor non-stick stekpanna och koka kalkonen på medelhög värme, bryt isär med vändaren när den tillagas. Låt kalkonen få fin färg, ca 8-10 minuter.
- Medan kalkonen brynar, tvätta svampen och skär i lagom stora bitar.
- Tillsätt kalkon och svamp i soppan och låt sjuda i 20 minuter. (Om du använder överbliven kalkon, lägg inte till det ännu!)
- Om du inte har färdigskurna squashtärningar, skär butternutsquash i små kuber, cirka 1/2 till 3/4 tums kvadrat. (Det är att föredra om de inte alla är lika stora, eftersom de mindre kommer att lösas upp i soppan mer och de större kommer att skapa konsistens.)
- Tillsätt den hackade butternutsquashen och blomkålsriset i soppan och låt puttra 20 minuter innan du tillsätter grönkålen.
- Babygrönkål behöver nog inte tvättas, men jag gillar att ta bort större stjälkar och hacka lite.
- När soppan har puttrat 20 minuter med butternutsquashen, tillsätt den hackade grönkålen eller babykålen och fortsätt att sjuda 20-30 minuter till. (Det här är när du ska lägga till den överblivna kalkonen om du använder det!)
- Smaka av soppan och tillsätt salt och nymalen peppar efter smak.
- Rör ner balsamvinägern (jag skulle börja med 2 msk och sedan se om du vill ha mer.)
- Servera soppan varm, med nyriven parmesanost att lägga till vid bordet efter önskemål.
Anteckningar
Om du inte har hemmagjord kycklingfond använd kycklingbuljong från en burk eller kartong.
Jag använder Better than Bouillon Organic Vegetable Base (affiliatlänk) för att sätta smak till soppan. Detta är inte glutenfritt så se till att använda en glutenfri soppbas om det behövs. Du kan använda alla märken av grönsaksbas du föredrar.
Jag använde hälften av ett 2 lb. paket med färdigskurna squashtärningar och skar dem mindre.
Den här soppan kommer förmodligen att frysa ganska bra, även om squashen, blomkålsriset och grönkålen alla kommer att bryta isär en del från att vara frysta. Soppan kommer definitivt att hålla i kylen i minst en vecka.
Recept skapat av Kalyn.
Näringsinformation:
Avkastning:
8
Serveringsstorlek:
1
Belopp per portion:
Kalorier: 306Totalt fett: 17gMättat fett: 4gTransfett: 0gOmättat fett: 10 gKolesterol: 97mgNatrium: 1926mgKolhydrater: 14gFiber: 3gSocker: 5gProtein: 26g
Näringsinformation beräknas automatiskt av receptpluginen jag använder. Jag är inte en nutritionist och kan inte garantera 100% noggrannhet, eftersom många variabler påverkar dessa beräkningar.
Lågkolhydratdiet/lågglykemisk diet/South Beach-dietförslag:
Jag uppdaterade det här receptet för kalkonsoppa med grönkål, svamp och butternutsquash för att få det lägre i kolhydrater, och den nya versionen borde fungera för lågkolhydratdieter (men förmodligen inte Keto.) Detta skulle också bli en utsökt måltid för fas 2 eller 3 av den ursprungliga South Beach Dieten. (Butternut squash är en begränsad mat, så använd portionskontroll om du aktivt försöker gå ner i vikt.)
Hitta fler recept som detta:
Använd sopprecept för fler recept som det här! Använd Diet Type Index för att hitta recept som passar en specifik matplan. Du kanske också gillar att följa DO på Pinterest, på Facebook, på Instagram, på TikTok eller på YouTube för att se alla goda recept jag delar där.
Historiska anteckningar för detta recept:
Det här receptet publicerades 2013. Det uppdaterades 2022 till en ny version med blomkålsris, mer svamp och mer grönkål för att göra en soppa med lägre kolhydrater.
Dela detta:
Vi är deltagare i Amazon Services LLC Associates-programmet, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för oss att tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.