En rejäl, läcker och näringsrik grönsak quinoabönburgare till din nästa matlagning!
Grilla upp den här quinoabönans vegoburgare med spenat, morötter, salvia, vitlök och spiskummin och luta dig sedan tillbaka och njut av applåderna. Jag häller på en klick vegansk majonnäs blandad med sriracha och en sked mintchutney för extra krydda och toppar den med min hemmagjorda surkål. Jag serverar den sedan med en klassisk vegansk potatissallad vid sidan av. Burgerbiffen är vegansk, glutenfri och nötfri och du kan skippa tamarien för att göra den sojafri.

Denna quinoabönburgare är så full av smak och du kommer att älska hur rejäl och närande den är. Och den är robust nog att stå upp mot grillen.
Jag experimenterar mycket med att göra alla typer av växtbaserade hamburgare eftersom Jay älskar hamburgare. Istället för att alltid förlita mig på den köpta sorten, som oftare än inte är hårt bearbetad, försöker jag laga läckra och hälsosamma vegoburgare hemma med kombinationer av bönor och spannmål, som denna bön- och havreburgare, svartbönburgare och grodd mung bönburgare.
Denna quinoabönburgare är verkligen en rejäl hamburgare som du kan sätta tänderna i. Och den är fullproppad med grönsaker som passar dig bäst som morötter och grönkål eller spenat (välj!)
Varför du kommer att älska denna quinoabönburgare
- Det är en av de mest smakrika veggieburgarna du kommer att göra och äta. Det finns massor av vegoburgare i snabbköpet, men många är besviken intetsägande och de flesta är kraftigt bearbetade. Denna quinoabönburgare smakar fräscht och utsökt eftersom den är gjord av endast bra ingredienser.
- Kryddor som spiskummin, koriander och garam masala ger en klick levande, livfull, kraftfull smak. Kryddor och salvia ger fantastisk rökighet. Det finns också så mycket bra konsistens med den sega quinoan och bönorna.
- Alla ingredienser här är bra för dig. Hur kan du gå fel med quinoa, bönor, morötter, grönkål och hälsosamma kryddor?
- Det är så enkelt att göra. Det finns verkligen inte mycket med detta recept. Du måste laga grönsakerna först för att koka ut fukten men det tar mindre än 10 minuter. Allt du gör efter det är att blanda ingredienserna i en skål, forma biffarna och stek dem.
- Du kan panna, baka eller luftsteka hamburgerbiffarna. Jag brukar pannsteka dessa, men jag har bakat och luftstekt dem och de blir jättegoda på alla sätt.
- De är otroligt serverade med fullkornsburgare.. Jag använde butiksbullar den här gången eftersom jag inte hade mina hemgjorda helveteburgerbullar till hands, men om du kan, gör bullarna och använd dem för att vagga dessa hamburgerbiffar. De är fantastiska tillsammans.

Ingredienser
- 3 koppar kokta pintobönor eller kidneybönor. Detta är cirka 1 kopp torr, om du lagar mat från grunden. Konserverade bönor fungerar bra men att använda hemgjorda bönor kan hjälpa till att ge en bättre konsistens till din burgare. Det beror på att konserverade bönor ofta kan vara mosiga. Koka dem med hemgjorda bönor tills de är väldigt möra men inte faller isär.
- 3 koppar kokt quinoa. 1 kopp torkad quinoa blir tre koppar.
- 1 tsk vegetabilisk olja + olja eller matlagningsspray för att steka hamburgarna.
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor morot eller 2 små morötter.
- 1 dl grönkål eller spenat. Jag föredrar grönkål men ibland, när spenat är allt jag har, använder jag det. Båda fungerar utmärkt.
- 1 medelstor lök
- 4 blad färsk salvia eller 1 tsk torkad salvia
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk cayennepeppar (eller paprika för mindre värme. Du kan också använda rökt paprika för mer rökig smak, men om du gör det skär ner till ½ tesked.)
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 matsked tamari
- ½ tsk mald svartpeppar
- 2 tsk garam masala
- ¼ kopp kikärtsmjöl
- 1 msk dijonsenap
Hur man gör quinoabönburgare
- Lägg quinoan och bönorna i en stor skål. Mosa ihop dem så att de flesta bönorna kläms ihop men en del förblir hela så att du har lite konsistens i burgaren. Du kan också göra detta i en matberedare men se till att du inte överbearbetar bönorna.


- Värm oljan i en kryddad gjutjärnspanna eller nonstick-panna. Tillsätt vitlöken, fräs i 30 sekunder, tillsätt sedan morötter och grönkål eller spenat. Fräs i ett par minuter och tillsätt sedan de återstående ingredienserna: lök, salvia, tomatpuré, cayenne eller paprika, malen spiskummin och koriander, tamari, mald svartpeppar, garam masala och kikärtsmjöl. Blanda allt väl och koka i några minuter under konstant omrörning tills blandningen är aromatisk och det inte finns någon synlig fukt.




- Tillsätt grönsaksblandningen i skålen med bönorna och quinoan. Tillsätt dijonsenap. Kontrollera salt och tillsätt mer om det behövs. Blanda ihop allt.


- Forma 14 fyra-tums biffar med blandningen.
- Värm en nonstick-panna eller gjutjärnspanna på medelhög värme. Spraya med matlagningsspray eller bestryka med olja.
- Lägg hamburgarna i stekpannan utan att tränga ihop dem. Stek på vardera sidan tills gyllenbruna fläckar visas.


Serveringsförslag
- För en kryddig hamburgare, servera med vegansk majonnäs blandat med en skvätt varm sås eller pepparrot, sallad eller grönspenat, lök- och tomatringar och inlagd jalapenopeppar. Vi älskar att lägga i lite surkål.
- Bred lite mintchutney på hamburgerbullarna innan du lägger på biffarna och annat valfritt pålägg.
- Pensla vegoburgarna med bbq-sås före grillning och en gång till innan servering.

Förvaringsinstruktioner
- Kyla: Kyl burgarbiffarna i en lufttät behållare i upp till tre dagar.
- Frysa: Snabbfrys in hamburgerbiffarna genom att lägga dem på en plåt och frysa dem helt. Lägg sedan hamburgarna i en fryssäker behållare eller påse och frys i upp till fyra månader.
- Uppvärmning: Värm frysta hamburgare i en stekpanna eller i luftfritösen eller ugnen tills de är genomvärmda.
- Grill: Lägg de frysta hamburgarna på gallret och grilla tills kolmärken syns.
Vanliga frågor
För att luftsteka quinoabönburgerbiffarna, ställ in airfryern på 375 grader och luftstek hamburgerbiffarna i 15 minuter. Spraya hamburgerbiffarna med matlagningsspray eller olja innan du lägger dem i fritösen och se till att du inte tränger ihop korgen – lämna lite utrymme mellan biffarna.
Att baka hamburgarna, lägg dem på en oljad eller bakplåtspappersklädd plåt med minst en tum mellan biffarna. Grädda i en förvärmd 375 graders ugn i 20-25 minuter, vänd en gång halvvägs.
Ja, det här är extremt hälsosamma hamburgare med sex gram hälsosamt protein och sex gram fiber i varje hamburgare för bara 126 kalorier. Quinoan och bönorna kombineras för att bilda ett helt protein som också är hjärthälsosamt. Du får också en bra mängd vitamin A och C och andra mineraler från denna hamburgerbiff. Att servera dessa med fullkornsburgare kommer att öka mängden protein med ytterligare sex gram och fibern med fyra gram.
Burgerbiffarna är nötfria och glutenfria. Kikärtsmjölet är ett jättebra bindemedel och du behöver inte ströbröd eller panko ströbröd här. Om du vill göra biffarna sojafria, hoppa över tamarien eller använd lika mycket kokosaminos.
Absolut. Byt bara ut quinoan mot samma mängd ris.
Ja, de flesta bönor skulle vara bra här och svarta bönor skulle fungera lika bra som pintobönor eller kidneybönor.
Fler recept på vegoburgare som du kanske gillar

En rejäl, läcker och näringsrik grönsak quinoabönburgare till din nästa matlagning!
Grilla upp den här quinoabönans vegoburgare med spenat, morötter, salvia, vitlök och spiskummin och luta dig sedan tillbaka och njut av applåderna. Jag häller på en klick vegansk majonnäs blandad med sriracha och en sked mintchutney för extra krydda och toppar den med min hemmagjorda surkål. Jag serverar den sedan med en klassisk vegansk potatissallad vid sidan av. Burgerbiffen är vegansk, glutenfri och nötfri och du kan skippa tamarien för att göra den sojafri.

Denna quinoabönburgare är så full av smak och du kommer att älska hur rejäl och närande den är. Och den är robust nog att stå upp mot grillen.
Jag experimenterar mycket med att göra alla typer av växtbaserade hamburgare eftersom Jay älskar hamburgare. Istället för att alltid förlita mig på den köpta sorten, som oftare än inte är hårt bearbetad, försöker jag laga läckra och hälsosamma vegoburgare hemma med kombinationer av bönor och spannmål, som denna bön- och havreburgare, svartbönburgare och grodd mung bönburgare.
Denna quinoabönburgare är verkligen en rejäl hamburgare som du kan sätta tänderna i. Och den är fullproppad med grönsaker som passar dig bäst som morötter och grönkål eller spenat (välj!)
Varför du kommer att älska denna quinoabönburgare
- Det är en av de mest smakrika veggieburgarna du kommer att göra och äta. Det finns massor av vegoburgare i snabbköpet, men många är besviken intetsägande och de flesta är kraftigt bearbetade. Denna quinoabönburgare smakar fräscht och utsökt eftersom den är gjord av endast bra ingredienser.
- Kryddor som spiskummin, koriander och garam masala ger en klick levande, livfull, kraftfull smak. Kryddor och salvia ger fantastisk rökighet. Det finns också så mycket bra konsistens med den sega quinoan och bönorna.
- Alla ingredienser här är bra för dig. Hur kan du gå fel med quinoa, bönor, morötter, grönkål och hälsosamma kryddor?
- Det är så enkelt att göra. Det finns verkligen inte mycket med detta recept. Du måste laga grönsakerna först för att koka ut fukten men det tar mindre än 10 minuter. Allt du gör efter det är att blanda ingredienserna i en skål, forma biffarna och stek dem.
- Du kan panna, baka eller luftsteka hamburgerbiffarna. Jag brukar pannsteka dessa, men jag har bakat och luftstekt dem och de blir jättegoda på alla sätt.
- De är otroligt serverade med fullkornsburgare.. Jag använde butiksbullar den här gången eftersom jag inte hade mina hemgjorda helveteburgerbullar till hands, men om du kan, gör bullarna och använd dem för att vagga dessa hamburgerbiffar. De är fantastiska tillsammans.

Ingredienser
- 3 koppar kokta pintobönor eller kidneybönor. Detta är cirka 1 kopp torr, om du lagar mat från grunden. Konserverade bönor fungerar bra men att använda hemgjorda bönor kan hjälpa till att ge en bättre konsistens till din burgare. Det beror på att konserverade bönor ofta kan vara mosiga. Koka dem med hemgjorda bönor tills de är väldigt möra men inte faller isär.
- 3 koppar kokt quinoa. 1 kopp torkad quinoa blir tre koppar.
- 1 tsk vegetabilisk olja + olja eller matlagningsspray för att steka hamburgarna.
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor morot eller 2 små morötter.
- 1 dl grönkål eller spenat. Jag föredrar grönkål men ibland, när spenat är allt jag har, använder jag det. Båda fungerar utmärkt.
- 1 medelstor lök
- 4 blad färsk salvia eller 1 tsk torkad salvia
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk cayennepeppar (eller paprika för mindre värme. Du kan också använda rökt paprika för mer rökig smak, men om du gör det skär ner till ½ tesked.)
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 matsked tamari
- ½ tsk mald svartpeppar
- 2 tsk garam masala
- ¼ kopp kikärtsmjöl
- 1 msk dijonsenap
Hur man gör quinoabönburgare
- Lägg quinoan och bönorna i en stor skål. Mosa ihop dem så att de flesta bönorna kläms ihop men en del förblir hela så att du har lite konsistens i burgaren. Du kan också göra detta i en matberedare men se till att du inte överbearbetar bönorna.


- Värm oljan i en kryddad gjutjärnspanna eller nonstick-panna. Tillsätt vitlöken, fräs i 30 sekunder, tillsätt sedan morötter och grönkål eller spenat. Fräs i ett par minuter och tillsätt sedan de återstående ingredienserna: lök, salvia, tomatpuré, cayenne eller paprika, malen spiskummin och koriander, tamari, mald svartpeppar, garam masala och kikärtsmjöl. Blanda allt väl och koka i några minuter under konstant omrörning tills blandningen är aromatisk och det inte finns någon synlig fukt.




- Tillsätt grönsaksblandningen i skålen med bönorna och quinoan. Tillsätt dijonsenap. Kontrollera salt och tillsätt mer om det behövs. Blanda ihop allt.


- Forma 14 fyra-tums biffar med blandningen.
- Värm en nonstick-panna eller gjutjärnspanna på medelhög värme. Spraya med matlagningsspray eller bestryka med olja.
- Lägg hamburgarna i stekpannan utan att tränga ihop dem. Stek på vardera sidan tills gyllenbruna fläckar visas.


Serveringsförslag
- För en kryddig hamburgare, servera med vegansk majonnäs blandat med en skvätt varm sås eller pepparrot, sallad eller grönspenat, lök- och tomatringar och inlagd jalapenopeppar. Vi älskar att lägga i lite surkål.
- Bred lite mintchutney på hamburgerbullarna innan du lägger på biffarna och annat valfritt pålägg.
- Pensla vegoburgarna med bbq-sås före grillning och en gång till innan servering.

Förvaringsinstruktioner
- Kyla: Kyl burgarbiffarna i en lufttät behållare i upp till tre dagar.
- Frysa: Snabbfrys in hamburgerbiffarna genom att lägga dem på en plåt och frysa dem helt. Lägg sedan hamburgarna i en fryssäker behållare eller påse och frys i upp till fyra månader.
- Uppvärmning: Värm frysta hamburgare i en stekpanna eller i luftfritösen eller ugnen tills de är genomvärmda.
- Grill: Lägg de frysta hamburgarna på gallret och grilla tills kolmärken syns.
Vanliga frågor
För att luftsteka quinoabönburgerbiffarna, ställ in airfryern på 375 grader och luftstek hamburgerbiffarna i 15 minuter. Spraya hamburgerbiffarna med matlagningsspray eller olja innan du lägger dem i fritösen och se till att du inte tränger ihop korgen – lämna lite utrymme mellan biffarna.
Att baka hamburgarna, lägg dem på en oljad eller bakplåtspappersklädd plåt med minst en tum mellan biffarna. Grädda i en förvärmd 375 graders ugn i 20-25 minuter, vänd en gång halvvägs.
Ja, det här är extremt hälsosamma hamburgare med sex gram hälsosamt protein och sex gram fiber i varje hamburgare för bara 126 kalorier. Quinoan och bönorna kombineras för att bilda ett helt protein som också är hjärthälsosamt. Du får också en bra mängd vitamin A och C och andra mineraler från denna hamburgerbiff. Att servera dessa med fullkornsburgare kommer att öka mängden protein med ytterligare sex gram och fibern med fyra gram.
Burgerbiffarna är nötfria och glutenfria. Kikärtsmjölet är ett jättebra bindemedel och du behöver inte ströbröd eller panko ströbröd här. Om du vill göra biffarna sojafria, hoppa över tamarien eller använd lika mycket kokosaminos.
Absolut. Byt bara ut quinoan mot samma mängd ris.
Ja, de flesta bönor skulle vara bra här och svarta bönor skulle fungera lika bra som pintobönor eller kidneybönor.
Fler recept på vegoburgare som du kanske gillar
