Dessa läckra veganska vanilj cupcakes är mjuka som ett moln och toppade med klatter av ultrakrämig vegansk vaniljsmörkräm.
Alla behöver ett bra recept på vaniljcupcake till efterrätt med familj och vänner, födelsedagsfester, PTA-möten eller bara därför. Här är det ultimata veganska vaniljcupcakesreceptet för att imponera alla du serverar den till (även om du kanske vill behålla dem alla för dig själv!).
Dessa veganska cupcakes är verkligen läckra. De är mjuka och läckra med den perfekta mängden vanilj i varje tugga. Smörkrämen är så len, så krämig och den kompletterar den möra kakan perfekt.
Receptet är ett perfekt dussin, även om du kan dubbla eller till och med tredubbla det för större folkmassor. Glad bakning!
Innehållsförteckning
Varför du kommer att älska detta recept
- Läckra cupcakes! Vem kan motstå en cupcake, och dessa veganska vaniljcupcakes har bara allt. De har den perfekta vaniljsmaken och den lena vaniljsmörkrämen gör dem desto mer oemotståndliga.
- Enkelt att göra. Detta veganska vaniljcupcake-recept är extremt enkelt. Smeten går ihop på några minuter och den veganska vaniljsmörkrämen är lika enkel. Allt du behöver för att dra ut detta recept är skafferiingredienser.
- Barn och vuxna kommer att älska dem. Receptet är sojafritt och nötfritt, så de flesta kan äta dem!
Ingredienser
- Oblekt mjöl för alla ändamål. Du behöver inte sikta mjölet, men var försiktig och mät upp exakta mängder.
- Majsstärkelse. Du kan använda tapiokastärkelse som ersättning.
- Surdeg. Bakpulver och bakpulver.
- Socker. Du kan använda valfritt socker men om du vill behålla den vita färgen på cupcakes bör du välja granulerat vitt socker. Oraffinerat socker kan ge cupcakes en brun färg.
- Vegansk yoghurt. Jag använder min odlade veganska cashewyoghurt. Använd valfri vegansk yoghurt.
- Icke-mejerimjölk. Använd valfri mjölkfri mjölk, inklusive havremjölk, cashewmjölk, mandelmjölk eller sojamjölk.
- Neutral olja. Jag använder avokadoolja till det mesta av mitt bakning. Du kan använda vilken neutral vegetabilisk olja som helst, inklusive druvkärneolja, solrosolja eller safflorolja.
- Rent vaniljextrakt. Detta är den enda smaksättningsingrediensen i dessa vaniljcupcakes, så se till att du använder den äkta varan.
- äppelcidervinäger. Bara en liten bit för att aktivera bakpulver och ge cupcakes extra ömhet. Yoghurten hjälper också till med detta så att du kan utelämna vinägern om du inte har någon.
- Veganska smörpinnar. Se till att dessa är i rumstemperatur när du börjar göra frostingen.
- Icke-mejerihaltig grädde eller gräddkanna. Detta för att göra frostingen extra slät. Du kan också använda mjölk utan mejeri.
- Florsocker. Mängden du kommer att använda kan variera beroende på dina smaklökar. Jag gillar inte glasyren för söt så jag använder ungefär tre koppar i mitt recept. Du kan lägga till upp till fyra eller till och med fem koppar om du har en väldigt söt tand.
Hur man gör veganska vaniljcupcakes

1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och maizena.

2. I en annan skål vispa den veganska yoghurten med mjölkfri mjölk, olja, socker, rent vaniljextrakt och äppelcidervinäger, om du använder den.

3. Häll den våta ingrediensblandningen i de torra ingredienserna.

4. Blanda med en spatel bara tills du har en slät smet.

5. Förbered en cupcakespanna genom att fodra den med cupcakespapper. Fördela smeten lika mellan de 12 muffinsformarna.

6. Grädda i en förvärmd 350 graders ugn i 22 minuter eller tills en tandpetare i mitten av en cupcake kommer ut ren. Ställ åt sidan på ett galler för att svalna ordentligt innan frosting.

7. Lägg de veganska smörstavarna, vanilj och en kopp strösocker i en skål.

8. Vispa med elhandblandad tills allt socker har fått in sig och smörkrämen är fluffig. Fortsätt att tillsätta socker, en halv kopp i taget, och vispa in det i några sekunder varje gång tills det är inkorporerat.

9. När du har tillsatt allt socker, blanda i den veganska grädden eller mjölken. Vispa en gång till tills den är väldigt slät och krämig.

10. Använd en träslev för att blanda smörkrämen och få ut eventuella luftbubblor.

11. Frosta cupcakes och gräv i! Du kan strö lite regnbågsströssel eller chokladströssel över frostingen för lite färg.

Vanliga frågor om recept
För att baka dessa vaniljmuffins med ett sötningsmedel som stevia eller erytritol, följ anvisningarna för ersättningsbelopp och tillsätt ½ kopp mer mjölkfri mjölk till muffinssmeten. För frostingen byt bara ut sockret mot sötningsmedlet. Tillsätt bara mer mjölk om frostingen känns för stel.
Jag använder tre koppar strösocker i denna frosting, som är i underkant; de flesta cupcake frostings har fyra eller till och med fem koppar strösocker i frostingen. Så ja, du kan lägga till mer socker till frostingen om du gillar den väldigt söt. Jag tycker att tre koppar fungerar perfekt för mig.
Förvaringsinstruktioner
- Kyla: Lägg de frostade cupcakesna sida vid sida i ett enda lager i en lufttät behållare och ställ i kylen i upp till en vecka.
- Frysa: Förvara de frostade cupcakesna sida vid sida i en fryssäker behållare i upp till tre månader. Tina helt innan du äter.
Fler smaskiga veganska kakrecept

Om du älskar dessa veganska vaniljcupcakes, kolla in fler veganska dessertrecept på Holy Cow Vegan!
Dessa läckra veganska vanilj cupcakes är mjuka som ett moln och toppade med klatter av ultrakrämig vegansk vaniljsmörkräm.
Alla behöver ett bra recept på vaniljcupcake till efterrätt med familj och vänner, födelsedagsfester, PTA-möten eller bara därför. Här är det ultimata veganska vaniljcupcakesreceptet för att imponera alla du serverar den till (även om du kanske vill behålla dem alla för dig själv!).
Dessa veganska cupcakes är verkligen läckra. De är mjuka och läckra med den perfekta mängden vanilj i varje tugga. Smörkrämen är så len, så krämig och den kompletterar den möra kakan perfekt.
Receptet är ett perfekt dussin, även om du kan dubbla eller till och med tredubbla det för större folkmassor. Glad bakning!
Innehållsförteckning
Varför du kommer att älska detta recept
- Läckra cupcakes! Vem kan motstå en cupcake, och dessa veganska vaniljcupcakes har bara allt. De har den perfekta vaniljsmaken och den lena vaniljsmörkrämen gör dem desto mer oemotståndliga.
- Enkelt att göra. Detta veganska vaniljcupcake-recept är extremt enkelt. Smeten går ihop på några minuter och den veganska vaniljsmörkrämen är lika enkel. Allt du behöver för att dra ut detta recept är skafferiingredienser.
- Barn och vuxna kommer att älska dem. Receptet är sojafritt och nötfritt, så de flesta kan äta dem!
Ingredienser
- Oblekt mjöl för alla ändamål. Du behöver inte sikta mjölet, men var försiktig och mät upp exakta mängder.
- Majsstärkelse. Du kan använda tapiokastärkelse som ersättning.
- Surdeg. Bakpulver och bakpulver.
- Socker. Du kan använda valfritt socker men om du vill behålla den vita färgen på cupcakes bör du välja granulerat vitt socker. Oraffinerat socker kan ge cupcakes en brun färg.
- Vegansk yoghurt. Jag använder min odlade veganska cashewyoghurt. Använd valfri vegansk yoghurt.
- Icke-mejerimjölk. Använd valfri mjölkfri mjölk, inklusive havremjölk, cashewmjölk, mandelmjölk eller sojamjölk.
- Neutral olja. Jag använder avokadoolja till det mesta av mitt bakning. Du kan använda vilken neutral vegetabilisk olja som helst, inklusive druvkärneolja, solrosolja eller safflorolja.
- Rent vaniljextrakt. Detta är den enda smaksättningsingrediensen i dessa vaniljcupcakes, så se till att du använder den äkta varan.
- äppelcidervinäger. Bara en liten bit för att aktivera bakpulver och ge cupcakes extra ömhet. Yoghurten hjälper också till med detta så att du kan utelämna vinägern om du inte har någon.
- Veganska smörpinnar. Se till att dessa är i rumstemperatur när du börjar göra frostingen.
- Icke-mejerihaltig grädde eller gräddkanna. Detta för att göra frostingen extra slät. Du kan också använda mjölk utan mejeri.
- Florsocker. Mängden du kommer att använda kan variera beroende på dina smaklökar. Jag gillar inte glasyren för söt så jag använder ungefär tre koppar i mitt recept. Du kan lägga till upp till fyra eller till och med fem koppar om du har en väldigt söt tand.
Hur man gör veganska vaniljcupcakes

1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och maizena.

2. I en annan skål vispa den veganska yoghurten med mjölkfri mjölk, olja, socker, rent vaniljextrakt och äppelcidervinäger, om du använder den.

3. Häll den våta ingrediensblandningen i de torra ingredienserna.

4. Blanda med en spatel bara tills du har en slät smet.

5. Förbered en cupcakespanna genom att fodra den med cupcakespapper. Fördela smeten lika mellan de 12 muffinsformarna.

6. Grädda i en förvärmd 350 graders ugn i 22 minuter eller tills en tandpetare i mitten av en cupcake kommer ut ren. Ställ åt sidan på ett galler för att svalna ordentligt innan frosting.

7. Lägg de veganska smörstavarna, vanilj och en kopp strösocker i en skål.

8. Vispa med elhandblandad tills allt socker har fått in sig och smörkrämen är fluffig. Fortsätt att tillsätta socker, en halv kopp i taget, och vispa in det i några sekunder varje gång tills det är inkorporerat.

9. När du har tillsatt allt socker, blanda i den veganska grädden eller mjölken. Vispa en gång till tills den är väldigt slät och krämig.

10. Använd en träslev för att blanda smörkrämen och få ut eventuella luftbubblor.

11. Frosta cupcakes och gräv i! Du kan strö lite regnbågsströssel eller chokladströssel över frostingen för lite färg.

Vanliga frågor om recept
För att baka dessa vaniljmuffins med ett sötningsmedel som stevia eller erytritol, följ anvisningarna för ersättningsbelopp och tillsätt ½ kopp mer mjölkfri mjölk till muffinssmeten. För frostingen byt bara ut sockret mot sötningsmedlet. Tillsätt bara mer mjölk om frostingen känns för stel.
Jag använder tre koppar strösocker i denna frosting, som är i underkant; de flesta cupcake frostings har fyra eller till och med fem koppar strösocker i frostingen. Så ja, du kan lägga till mer socker till frostingen om du gillar den väldigt söt. Jag tycker att tre koppar fungerar perfekt för mig.
Förvaringsinstruktioner
- Kyla: Lägg de frostade cupcakesna sida vid sida i ett enda lager i en lufttät behållare och ställ i kylen i upp till en vecka.
- Frysa: Förvara de frostade cupcakesna sida vid sida i en fryssäker behållare i upp till tre månader. Tina helt innan du äter.
Fler smaskiga veganska kakrecept

Om du älskar dessa veganska vaniljcupcakes, kolla in fler veganska dessertrecept på Holy Cow Vegan!