Nötköttproteinisolat
Låt oss börja från början. För de som äter kött är chansen stor att du har hört talas om hur tätt packat ditt nötkött är med protein. Från din spag bol till din feta hamburgare, nötkött finns överallt och har naturligtvis en plats i många av våra dieter, men tänk om vi kunde extrahera allt detta protein och göra det till ett bekvämt pulver? Låter ganska bra, eller hur?
Tja, bara under de senaste åren har vi börjat se ökningen av nötköttsproteinpulver, på grund av att många människor väljer en paleodiet.
Detta är en diet som endast kräver att man äter mat som antas ha varit tillgänglig för människor under den paleolitiska eran. Det konsumeras också för dem som kan kämpa med att bearbeta mejeriprodukter också.
Detta betyder inte att nötköttsprotein riktar sig till dem som följer denna diet. Dess konsumeras ofta av alla och alla (förutom veganer förstås). Naturligtvis är nötkött mycket näringstät, så hur görs det egentligen till ett pulver?
Beroende på var du köper ditt nötköttsprotein skiljer sig åt i köttbitarna, men vad som vanligtvis händer är att nötkött kokas i stora kar. Detta skapar en vätska som innehåller protein och aminosyror. Detta skummas sedan för att avlägsna eventuella ytterligare kolhydrater och fetter, vilket ger en hög proteinkoncentration. Vätskan torkas sedan vilket resulterar i det slutliga nötköttproteinisolatpulvret.
Nötköttproteinisolatpulver Näringsämnen (per 30 g smaklös)
Protein: 29,1g Fett: 0,45g Kolhydrater: 0g Kalorier: 118
Nötköttproteinisolat
Låt oss börja från början. För de som äter kött är chansen stor att du har hört talas om hur tätt packat ditt nötkött är med protein. Från din spag bol till din feta hamburgare, nötkött finns överallt och har naturligtvis en plats i många av våra dieter, men tänk om vi kunde extrahera allt detta protein och göra det till ett bekvämt pulver? Låter ganska bra, eller hur?
Tja, bara under de senaste åren har vi börjat se ökningen av nötköttsproteinpulver, på grund av att många människor väljer en paleodiet.
Detta är en diet som endast kräver att man äter mat som antas ha varit tillgänglig för människor under den paleolitiska eran. Det konsumeras också för dem som kan kämpa med att bearbeta mejeriprodukter också.
Detta betyder inte att nötköttsprotein riktar sig till dem som följer denna diet. Dess konsumeras ofta av alla och alla (förutom veganer förstås). Naturligtvis är nötkött mycket näringstät, så hur görs det egentligen till ett pulver?
Beroende på var du köper ditt nötköttsprotein skiljer sig åt i köttbitarna, men vad som vanligtvis händer är att nötkött kokas i stora kar. Detta skapar en vätska som innehåller protein och aminosyror. Detta skummas sedan för att avlägsna eventuella ytterligare kolhydrater och fetter, vilket ger en hög proteinkoncentration. Vätskan torkas sedan vilket resulterar i det slutliga nötköttproteinisolatpulvret.
Nötköttproteinisolatpulver Näringsämnen (per 30 g smaklös)
Protein: 29,1g Fett: 0,45g Kolhydrater: 0g Kalorier: 118