Vietnamesisk kycklingsallad med kål är perfekt att göra med överbliven kyckling, och jag älskar de asiatiska smakerna i denna lite kryddiga sallad!
PIN-kod vietnamesisk kycklingsallad med kål för att prova senare!
För många år sedan lade en av mina bloggvänner upp ett recept som inte längre finns online som hon kallade vietnamesiska Cole Slaw, och så fort jag såg receptet visste jag att jag skulle göra någon version av det. Glenna hade en vietnamesisk arbetskamrat på den tiden som sa till henne att i Vietnam skulle dressingen till denna typ av sallad aldrig innehålla olja, och det fångade mitt intresse.
Och när jag förvandlade det receptet till detta Vietnamesisk kycklingsallad med kål Jag blev kär i den lätta men mycket smaksatta dressingen som innehåller så många fantastiska asiatiska smaker som fisksås, risvinäger, limejuice, vitlök, sötningsmedel och Sriracha-sås. Att ha fisksås av god kvalitet gör stor skillnad här, och låt dig inte avskräckas av lukten, fisksås smakar fantastiskt i små mängder.
Och eftersom jag har svårt att gå förbi de där spettkycklingarna på Costco utan att hoppa in i min vagn, letar jag alltid efter salladsidéer för att använda den överblivna kycklingen. Med den lätta dressingen, kycklingen, rädisorna och krispigt kål tycker jag att den här salladen är perfekt för sommaren.
Vilka ingredienser behöver du?
Vilken typ av fisksås använde jag?
Jag är ett stort fan av Red Boat Fish Sauce, som har noll kolhydrater och är glutenfri, och Red Boat innehåller bara färskfångad vild svart ansjovis och havssalt. Men om du inte hittar den där förstklassiga fisksåsen där du handlar, kan du inte gå fel med Three Crabs Fish Sauce, som jag lärde mig om från Lydias inlägg om fisksås. Läs det om du aldrig har lagat mat med fisksås förut.
Tänk om du inte gillar rå lök?
Du kan definitivt använda salladslök i denna sallad för att ersätta rödlöken om du föredrar det. Men en teknik som tämjer ner löken lite är att lägga till den skivade löken till kycklingen när den marineras, så det kanske du vill testa om du inte är ett stort rålökfan.
Varför är denna sallad bra för helgmatförberedelser?
Det här är en bra salladsidé för helgmatförberedelser! En sak jag försöker göra hemma är att ha salladsfix i kylen så att jag är redo för lunch, och allt om den här salladen (förutom kanske den hackade koriandern) kan förberedas i förväg och sedan slängas ihop när du är klar att äta. Denna enkla sallad med vietnamesiska smaker är verkligen en keeper; hoppas alla kommer att gilla det!
Vill du ha fler kålsalladsidéer?
Om du är ett stort kålfan, kolla in Low-Carb och Keto Cabbage Salads för att se många fler av mina favoritsallader med kål.
Hur man gör vietnamesisk kycklingsallad med kål:
(Bläddra ner för komplett utskrivbart recept, inklusive näringsinformation.)
- Vispa ihop Srirachasås, vitlök, munkfruktssötningsmedel eller sötningsmedel som du väljer, okryddat risvinäger, färskpressad limejuice, fisksås och salt och peppar efter smak för att göra dressingen.
- Tärna upp ca 5 koppar kokt kyckling; Jag använder rotisserie kycklingbröst från Costco till kycklingen, men du kan pochera några kycklingbröst också.
- Kycklingen marineras i ungefär hälften av dressingen, vilket ger kycklingen smak. (Du kan även lägga löken till detta om du vill tämja ner löksmaken lite.)
- Hacka tillräckligt med kål för att göra cirka 5 dl hackad kål.
- Finhacka koriander, skiva rädisorna i halvmåneskivor och skär rödlöken i skivor.
- Kasta ihop salladen med önskad mängd dressing och sluka!
Gör det till en lågkolhydratmåltid:
Jag skulle förmodligen äta detta som huvudrättssallad, speciellt om jag åt det till lunch. Men om du ville göra det till en mer rejäl måltid kan du också servera med något som Sugar Snap Pea-sallad, gurksallad med balsamicodressing, thailändsk gurksallad, grillad kryddig aubergine eller Laurel’s Jicama-sallad.
Fler asiatiska kålsallader för att hålla dig sval:
Napa Kål Asian Slaw
Kryddig lime coleslaw
Grönkål och rödkålssallad
Kryddig koriander jordnötssallad
Krisig lågkolhydrathackad sallad
Ingredienser
Ingredienser för dressing:
-
1 tsk. Srirachasås (eller mer, efter smak)
-
1/2 tsk. finhackad vitlök
-
3 T Monkfruit sötningsmedel, eller sötningsmedel som du väljer
-
3 t osryddad risvinäger (ej sötad)
-
3 T färsk limejuice (se anteckningar)
-
3 T fisksås (se anteckningar)
-
salt och nymalen svartpeppar efter smak
Salladsingredienser:
-
5 dl tärnad kokt kyckling
-
1/2 liten rödlök, skivad i skivor
-
5 dl hackad grönkål
-
1 dl skivade rädisor
-
1/2 hackad koriander
Instruktioner
- Vispa ihop Sriracha-sås, vitlök, munkfruktssötningsmedel eller annat sötningsmedel, risvinäger, färsk limejuice och fisksås för att göra dressingen. (Fisksås kan variera i styrka, och om du inte är van vid det rekommenderar jag att börja med mindre och lägga till det tills dressingen smakar bra för dig.
- Smaka av dressingen för att se om du vill ha lite mer Sriracha-sås. Krydda dressingen med salt och nymalen svartpeppar efter smak.
- Tärna kycklingen för att göra 5 koppar hackade lagom stora kycklingbitar. Lägg sedan tärnad kycklingplastskål och blanda med ungefär hälften av dressingen. (Du kan även lägga till rödlöken för att marinera med kycklingen om du vill tämja ner dem lite.)
- Låt marinera 15 minuter eller längre medan du hackar kål och koriander och skivar rädisorna.
- När du är redo att servera, tillsätt kål, rädisor och koriander till kyckling-/dressingblandningen och blanda, tillsätt mer dressing tills salladen är så fuktig som du vill ha den. (Du kanske inte behöver använda all dressing.)
- Servera omedelbart.
- Denna dressing håller sig i kylen i minst en vecka. Om du inte äter så mycket sallad på en gång, hacka alla ingredienser utom koriander, blanda dressingen och förvara i kylen. När du är redo att äta, marinera kycklingen i några minuter medan du hackar koriander, de kombineras och äts!
Näringsinformation:
Avkastning:
6
Serveringsstorlek:
1
Belopp per portion:
Kalorier: 293Totalt fett: 15gMättat fett: 4gTransfett: 0gOmättat fett: 9gKolesterol: 106mgNatrium: 925mgKolhydrater: 10 gFiber: 3gSocker: 5gProtein: 29g
Näringsinformation beräknas automatiskt av receptpluginen jag använder. Jag är inte en nutritionist och kan inte garantera 100% noggrannhet, eftersom många variabler påverkar dessa beräkningar.
Lågkolhydratdiet/lågglykemisk diet/South Beach-dietförslag:
Tillverkad med ett godkänt sötningsmedel, skulle denna sallad vara perfekt för lågkolhydrat- eller Keto-dieter eller för någon fas av den ursprungliga South Beach-dieten.
Hitta fler recept som detta:
Använd Salladsrecept för att hitta fler recept som detta. Använd Diet Type Index för att hitta recept som passar en specifik matplan. Du kanske också gillar att följa DO på Pinterest, på Facebook, på Instagram eller på YouTube för att se alla goda recept jag delar där.
Historiska anteckningar för detta recept:
Min första variant av denna sallad lades ut 2007, när min vän Glenna lade upp vietnamesisk Cole Slaw (ett recept som inte längre finns på nätet.) Genom åren gjorde jag denna regelbundet och ändrade receptet något flera gånger, men jag behöll alltid oljan- gratis vietnamesisk dressing. Receptet uppdaterades senast med nya bilder och mer information 2022.
Dela detta:
Vi är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för oss att tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.