Med släta jordnötssmör, knas av chiafrön och små bitar av choklad, dessa läckra veganska protein energibollar kommer att tillfredsställa varje snacksuget.
Dessa veganska proteinenergibitar utan bakning utan krångel är så fantastiska! De är laddade med läckra men närande ingredienser, inklusive jordnötssmör, mandelmjöl, chiafrön och choklad, och bara en kommer att tillfredsställa alla hungerbegär samtidigt som du håller dig på rätt spår mot alla dina hälsomål. Energibollarna är sojafria, glutenfria och spannmålsfria.

Jag är en oförbätterlig snackare och att göra hälsosamma mellanmålsrecept har verkligen varit nyckeln till att hålla mig på rätt spår på min resa mot bättre hälsa. Dessa högproteinenergibollar är mitt favoritmåltid. Jag sätter ihop dem på under 10 minuter i början av varje vecka och bara en håller mig mätt och nöjd tills det är dags för nästa måltid.
Dessa är superanpassningsbara: Jag tror aldrig att jag gör det här energibollsreceptet på exakt samma sätt två gånger, och jag kommer att ha förslag på hur du kan anpassa dem efter din smak. Men kombinationen av ingredienser jag delar med mig av idag är min absolut mest favorit. Smaken och konsistensen hos det nötiga jordnötssmöret och krispiga chiafröna i kombination med en antydan av choklad är helt enkelt otrolig.
Du kan också storleksanpassa dem som du vill. Jag formar dessa till ganska rejäla tuggor, för 20 energibollar totalt, men du kan göra 24 eller till och med 30 mindre bollar.
Varför du kommer att älska dessa veganska proteinenergibollar
- De är ett läckert och mättande mellanmål när du är hungrig, och du kan äta dem utan skuld. Jordnötssmöret och mandelmjölet är helt enkelt utsökt med chokladen och chiafröna.
- De är så bra för dig, mycket bättre än något ”hälsosamt” mellanmål i butik. Det finns bara 126 kalorier, 6 gram protein och 3 gram fiber i varje portion. För de som tittar på deras kolhydrater är dessa veganska energibollar keto- eller lågkolhydratvänliga med 4 gram nettokolhydrater i varje portion.
- Du kan göra dem på 10 minuter i en skål, inga matlagningskunskaper krävs. Det här är inga bakenergibollar. Se till att titta på videon nedan för att se hur lätt det är att göra dessa.
- Du kan ta dem med dig. Dessa är så lätta att transportera och dyker upp i munnen när du har ett hungerkval, på jobbet eller på resande fot.
- Dessa no bake energy bites är det perfekta hjälpmedlet till en hälsosam viktminskningsresa. Med massor av bra växtbaserat protein och fibrer är dessa jordnötssmörsenergibollar ett bra sätt att hålla dig i sikte över dina mål.
Ingredienser
- 1 dl mandelmjöl. Använd superfint eller finmalet mandelmjöl för bästa resultat.
- ½ dl chiafrön
- 1 kopp växtbaserat proteinpulver. Jag använder Orgain Simple (vaniljsmak). Den har 40 gram protein i en kopp (fyra skopor) och 20 gram kolhydrater. Du kan använda vilket proteinpulver du vill, men om du vill behålla dessa lågkolhydrater, se till att du väljer ett proteinpulver med färre kolhydrater.
- ½ kopp krämigt jordnötssmör
- ½ kopp vegansk keto chokladchips. Jag har skrivit mer utförligt om att välja veganska keto chokladchips i mitt inlägg om veganska keto brownies och det kan du hänvisa till. Jag hade inga veganska keto-chokladchips till hands när jag spelade in videon för dessa så jag använde veganska vita chokladchips, som inte är keto. För energibollar med låga kolhydrater, se till att du använder chips märkta som ”keto” och ”vegan”. Eller så kan du använda mörk choklad med en hög andel kakao.
- ¼ kopp kokosolja
Hur man gör veganska energibollar
- Lägg alla ingredienser i en skål.
- Blanda med en spatel och se till att jordnötssmöret och kokosoljan är jämnt fördelad. Använd händerna för att blanda om det behövs. När du väljer en lagom portion och trycker in den i näven ska den klumpa ihop sig.
- Forma 24 jämnstora bollar.

Se en video av detta recept
Vanliga frågor
Med bara 126 kalorier, sex gram protein och tre gram fiber kan dessa proteinbollar vara ett utmärkt verktyg på din resa mot viktminskning.
Var och en av dessa energibollar har bara fyra nettokolhydrater. Du kan välja ett proteinpulver med lägre kolhydrater för att ytterligare minska kolhydraterna. Varje energibett har även 10 gram fett från hjärtvänlig kokosolja.
Du kan förvara dessa i rumstemperatur i 3-4 dagar, eller kyla dem i tre till fyra veckor. De kommer att stelna lite på grund av kokosoljan så låt dem stå i rumstemperatur en stund innan de äts. Du kan också frysa dem i flera månader.
Anpassa detta recept för energibitar
- Använd mandelsmör eller ett blandat nötsmör istället för jordnötssmör.
- Använd nötter istället för chokladchips för att lägga till ännu mer hälsosamt protein i receptet. Eller använd torkad frukt som russin eller tranbär (detta ökar kolhydraterna).
- Tillsätt ett par matskedar malda linfrön (linmjöl) till receptet.
- Jag ville hålla det här receptet spannmålsfritt men om du gillar havregryn i energibollar lägg till en kopp finmalen gammaldags havre istället för mandelmjöl till receptet.
- Använd chokladproteinpulver för att lägga till mer chokladsmak.
Relaterade recept

Med släta jordnötssmör, knas av chiafrön och små bitar av choklad, dessa läckra veganska protein energibollar kommer att tillfredsställa varje snacksuget.
Dessa veganska proteinenergibitar utan bakning utan krångel är så fantastiska! De är laddade med läckra men närande ingredienser, inklusive jordnötssmör, mandelmjöl, chiafrön och choklad, och bara en kommer att tillfredsställa alla hungerbegär samtidigt som du håller dig på rätt spår mot alla dina hälsomål. Energibollarna är sojafria, glutenfria och spannmålsfria.

Jag är en oförbätterlig snackare och att göra hälsosamma mellanmålsrecept har verkligen varit nyckeln till att hålla mig på rätt spår på min resa mot bättre hälsa. Dessa högproteinenergibollar är mitt favoritmåltid. Jag sätter ihop dem på under 10 minuter i början av varje vecka och bara en håller mig mätt och nöjd tills det är dags för nästa måltid.
Dessa är superanpassningsbara: Jag tror aldrig att jag gör det här energibollsreceptet på exakt samma sätt två gånger, och jag kommer att ha förslag på hur du kan anpassa dem efter din smak. Men kombinationen av ingredienser jag delar med mig av idag är min absolut mest favorit. Smaken och konsistensen hos det nötiga jordnötssmöret och krispiga chiafröna i kombination med en antydan av choklad är helt enkelt otrolig.
Du kan också storleksanpassa dem som du vill. Jag formar dessa till ganska rejäla tuggor, för 20 energibollar totalt, men du kan göra 24 eller till och med 30 mindre bollar.
Varför du kommer att älska dessa veganska proteinenergibollar
- De är ett läckert och mättande mellanmål när du är hungrig, och du kan äta dem utan skuld. Jordnötssmöret och mandelmjölet är helt enkelt utsökt med chokladen och chiafröna.
- De är så bra för dig, mycket bättre än något ”hälsosamt” mellanmål i butik. Det finns bara 126 kalorier, 6 gram protein och 3 gram fiber i varje portion. För de som tittar på deras kolhydrater är dessa veganska energibollar keto- eller lågkolhydratvänliga med 4 gram nettokolhydrater i varje portion.
- Du kan göra dem på 10 minuter i en skål, inga matlagningskunskaper krävs. Det här är inga bakenergibollar. Se till att titta på videon nedan för att se hur lätt det är att göra dessa.
- Du kan ta dem med dig. Dessa är så lätta att transportera och dyker upp i munnen när du har ett hungerkval, på jobbet eller på resande fot.
- Dessa no bake energy bites är det perfekta hjälpmedlet till en hälsosam viktminskningsresa. Med massor av bra växtbaserat protein och fibrer är dessa jordnötssmörsenergibollar ett bra sätt att hålla dig i sikte över dina mål.
Ingredienser
- 1 dl mandelmjöl. Använd superfint eller finmalet mandelmjöl för bästa resultat.
- ½ dl chiafrön
- 1 kopp växtbaserat proteinpulver. Jag använder Orgain Simple (vaniljsmak). Den har 40 gram protein i en kopp (fyra skopor) och 20 gram kolhydrater. Du kan använda vilket proteinpulver du vill, men om du vill behålla dessa lågkolhydrater, se till att du väljer ett proteinpulver med färre kolhydrater.
- ½ kopp krämigt jordnötssmör
- ½ kopp vegansk keto chokladchips. Jag har skrivit mer utförligt om att välja veganska keto chokladchips i mitt inlägg om veganska keto brownies och det kan du hänvisa till. Jag hade inga veganska keto-chokladchips till hands när jag spelade in videon för dessa så jag använde veganska vita chokladchips, som inte är keto. För energibollar med låga kolhydrater, se till att du använder chips märkta som ”keto” och ”vegan”. Eller så kan du använda mörk choklad med en hög andel kakao.
- ¼ kopp kokosolja
Hur man gör veganska energibollar
- Lägg alla ingredienser i en skål.
- Blanda med en spatel och se till att jordnötssmöret och kokosoljan är jämnt fördelad. Använd händerna för att blanda om det behövs. När du väljer en lagom portion och trycker in den i näven ska den klumpa ihop sig.
- Forma 24 jämnstora bollar.

Se en video av detta recept
Vanliga frågor
Med bara 126 kalorier, sex gram protein och tre gram fiber kan dessa proteinbollar vara ett utmärkt verktyg på din resa mot viktminskning.
Var och en av dessa energibollar har bara fyra nettokolhydrater. Du kan välja ett proteinpulver med lägre kolhydrater för att ytterligare minska kolhydraterna. Varje energibett har även 10 gram fett från hjärtvänlig kokosolja.
Du kan förvara dessa i rumstemperatur i 3-4 dagar, eller kyla dem i tre till fyra veckor. De kommer att stelna lite på grund av kokosoljan så låt dem stå i rumstemperatur en stund innan de äts. Du kan också frysa dem i flera månader.
Anpassa detta recept för energibitar
- Använd mandelsmör eller ett blandat nötsmör istället för jordnötssmör.
- Använd nötter istället för chokladchips för att lägga till ännu mer hälsosamt protein i receptet. Eller använd torkad frukt som russin eller tranbär (detta ökar kolhydraterna).
- Tillsätt ett par matskedar malda linfrön (linmjöl) till receptet.
- Jag ville hålla det här receptet spannmålsfritt men om du gillar havregryn i energibollar lägg till en kopp finmalen gammaldags havre istället för mandelmjöl till receptet.
- Använd chokladproteinpulver för att lägga till mer chokladsmak.
Relaterade recept
