Avsätt bara 10 minuter för att blanda ihop en stor sats av detta vegansk lågkolhydrat keto granola!
Om du älskar granola, här är ditt nästa favoritrecept: en hälsosam sockerfri och vegansk lågkolhydratgranola med bara fyra gram nettokolhydrater, sex gram protein och mer läckerhet än du kan mäta i varje portion. Stora klasar av knaprig mandel, pekannötter, valnötter, solrosfrön och pepitas tango med torkad frukt och kokosflingor. Servera med mandelmjölk för den perfekta, hälsosamma, lågkolhydratsnåla frukosten eller mellanmålet.

Jag är inte mycket av en flingmänniska men jag gör ett lyckligt undantag för en stor skål med granola till frukost. Ju större och krispigare kluster desto bättre, även om jag måste se upp för kolhydraterna och sockret. Så när jag satte mig för att göra och perfektionera en vegansk keto-frukostgranola som skulle vara tillräckligt bra för att dela med dig, såg jag till att den inte bara uppfyllde de viktiga smak- och konsistenskraven, utan att den var absolut, i princip, hälsosam.
Detta sockerfria granolarecept har så mycket att göra. Den är spannmålsfri och gjord med nötter och frön. Kokosflingor, perfekt rostade, ger en fin textur och smakkontrast. Jag älskar också att blanda lite torkad frukt i min granola, vanligtvis små torkade frukter som blåbär och tranbär. Den här gången använde jag en blandning av fikon (min favorit torkade frukt) och katrinplommon.
Det tar knappt någon tid att slänga ingredienserna i en skål – om du känner dig runt ditt skafferi kommer det troligen att ta dig under 10 minuter. Ge granolan knappa 30 minuter att sola i ugnen och du är redo för frukost i veckorna framöver.
Varför du kommer att älska detta veganska keto granola recept
- Det är proppfulla granolaklasar och läckra små godbitar med flera texturer och smaker. Här finns valnötter, pekannötter, mandel, pepitas, solrosfrön, kokosflingor och torkad frukt, allt otroligt gott.
- Det är så bra för dig, oavsett om du är lågkolhydrat eller inte. Nötter och frön är bra att inkludera i nästan vilken diet som helst (såvida du inte är allergisk mot dem). Det finns inget socker i detta recept på lågkolhydrat-frukostgranola – det enda sötningsmedlet som används är en blandning av munkfrukt och erytritol, vilket är ketovänligt.
- Alla kommer att älska det. Även om jag är den enda medlemmen i min familj som äter en lågkolhydratdiet, är denna spannmål älskad och eftertraktad av alla hemma. Det är ett av mina hälsosamma favoritrecept att göra och äta och Desi mumsar ofta på det för ett mellanmål på eftermiddagen.
- Det är så enkelt att göra, du behöver bara 10 minuter. Efter det är det hands-off eftersom ugnen kommer att göra det mesta. Du behöver röra granolan en gång halvvägs genom gräddningen, så ställ inte in den i ugnen och spring ut på ett ärende.
- Det är mycket billigare än någon keto granola du kan köpa från hyllan. Även om nötter och frön inte är billiga, är det mycket mer ekonomiskt att göra din egen keto granola hemma än att köpa den i affären. Jag får klistermärken chock när jag tittar på priset på keto granola även på lagerbutiker som Costco och ofta är granolan inte ens vegansk eftersom den har smör i sig.
- Det gör en enorm sats av sex koppar granola, vilket är 18 ⅓rd kopp portioner. Du kan göra denna enkla keto granola en gång och äta i veckor.

Ingredienser
- 1 kopp skivad mandel
- 1 kopp pekannötter
- 1 kopp valnötter
- ½ kopp råa osaltade solrosfrön
- ½ kopp råa, osaltade pepitas eller pumpafrön
- ½ kopp osötade kokosflingor
- 1 kopp torkad frukt. Alla sorter du gillar, men om du äter lågt på kolhydratskalan bör du undvika all torkad frukt med socker tillsatt eller en mycket sockerrik torr frukt. Om du använder större torkad frukt som aprikoser, katrinplommon eller fikon, se till att du skär dem i små bitar. Du kan lägga till blåbär, tranbär och jordgubbar hela.
- 2 tsk mald kanel
- ¼ kopp kokosolja
- 2 tsk rent vaniljextrakt
- ¼ kopp erytritol och munkfruktsötningsmedel (eller något ketovänligt sötningsmedel)
Hur man gör vegansk keto low carb granola
- Värm ugnen till 300 grader Fahrenheit/150 grader Celsius.
- Förbered en stor bakplåt genom att klä den med bakplåtspapper.
- Lägg nötter, frön och torra frukter i en stor bunke tillsammans med kanelen. Blanda väl.



- Blanda den smälta kokosoljan, munkfrukten och erytritol sötningsmedel och rent vaniljextrakt i en liten skål.
- Häll kokosolja-sötningsmedel-vaniljblandningen över nötterna, frukterna och fröna i skålen och blanda väl.


- Bred ut granolan i ett tunt lager på den förberedda bakplåten. Tryck ner den försiktigt med fingrarna eller med botten av en skål eller ett glas för att skapa ett jämnt lager.

- Grädda granolan i 30 minuter, rör om en gång halvvägs.
- Kyl helt på ett galler, bryt sedan granolan i bitar och lägg i burk. Om du vill ha större klasar, kyl bakplåten med granolan ett par timmar först, bryt sedan och förvara i en lufttät burk eller någon behållare.

Vanliga frågor
Du kan använda vilket ketovänligt sötningsmedel eller sirap som helst i denna granola, inklusive stevia, munkfrukt och erytritol. Om du inte är lågkolhydrat kan du använda kokossocker eller lönnsirap.
Ja, detta keto-flingrecept är glutenfritt, spannmålsfritt och sojafritt.
Extremt så. Det finns 236 kalorier i varje fyllning ⅓:d kopp servering, sex gram protein och 4 gram nettokolhydrater. Det är bättre än många köpta i butik
Du kan använda vilka nötter du gillar i detta recept. Se till att hacka nötterna först. Du kan hacka dem till vilken storlek du föredrar — jag tycker om att lämna nötterna lite tjocka, men om du gillar dina granolabitar mindre, hacka dem fint.
Förvaringsinstruktioner
- Du kan förvara denna hemgjorda granola i en lufttät behållare på en sval, mörk plats i upp till två veckor. Kokosoljan kan härskna om den förvaras länge i rumstemperatur, så efter två veckor kan du förvara granolan i kylen i upp till fyra månader.
Fler veganska keto-recept du kanske gillar

Avsätt bara 10 minuter för att blanda ihop en stor sats av detta vegansk lågkolhydrat keto granola!
Om du älskar granola, här är ditt nästa favoritrecept: en hälsosam sockerfri och vegansk lågkolhydratgranola med bara fyra gram nettokolhydrater, sex gram protein och mer läckerhet än du kan mäta i varje portion. Stora klasar av knaprig mandel, pekannötter, valnötter, solrosfrön och pepitas tango med torkad frukt och kokosflingor. Servera med mandelmjölk för den perfekta, hälsosamma, lågkolhydratsnåla frukosten eller mellanmålet.

Jag är inte mycket av en flingmänniska men jag gör ett lyckligt undantag för en stor skål med granola till frukost. Ju större och krispigare kluster desto bättre, även om jag måste se upp för kolhydraterna och sockret. Så när jag satte mig för att göra och perfektionera en vegansk keto-frukostgranola som skulle vara tillräckligt bra för att dela med dig, såg jag till att den inte bara uppfyllde de viktiga smak- och konsistenskraven, utan att den var absolut, i princip, hälsosam.
Detta sockerfria granolarecept har så mycket att göra. Den är spannmålsfri och gjord med nötter och frön. Kokosflingor, perfekt rostade, ger en fin textur och smakkontrast. Jag älskar också att blanda lite torkad frukt i min granola, vanligtvis små torkade frukter som blåbär och tranbär. Den här gången använde jag en blandning av fikon (min favorit torkade frukt) och katrinplommon.
Det tar knappt någon tid att slänga ingredienserna i en skål – om du känner dig runt ditt skafferi kommer det troligen att ta dig under 10 minuter. Ge granolan knappa 30 minuter att sola i ugnen och du är redo för frukost i veckorna framöver.
Varför du kommer att älska detta veganska keto granola recept
- Det är proppfulla granolaklasar och läckra små godbitar med flera texturer och smaker. Här finns valnötter, pekannötter, mandel, pepitas, solrosfrön, kokosflingor och torkad frukt, allt otroligt gott.
- Det är så bra för dig, oavsett om du är lågkolhydrat eller inte. Nötter och frön är bra att inkludera i nästan vilken diet som helst (såvida du inte är allergisk mot dem). Det finns inget socker i detta recept på lågkolhydrat-frukostgranola – det enda sötningsmedlet som används är en blandning av munkfrukt och erytritol, vilket är ketovänligt.
- Alla kommer att älska det. Även om jag är den enda medlemmen i min familj som äter en lågkolhydratdiet, är denna spannmål älskad och eftertraktad av alla hemma. Det är ett av mina hälsosamma favoritrecept att göra och äta och Desi mumsar ofta på det för ett mellanmål på eftermiddagen.
- Det är så enkelt att göra, du behöver bara 10 minuter. Efter det är det hands-off eftersom ugnen kommer att göra det mesta. Du behöver röra granolan en gång halvvägs genom gräddningen, så ställ inte in den i ugnen och spring ut på ett ärende.
- Det är mycket billigare än någon keto granola du kan köpa från hyllan. Även om nötter och frön inte är billiga, är det mycket mer ekonomiskt att göra din egen keto granola hemma än att köpa den i affären. Jag får klistermärken chock när jag tittar på priset på keto granola även på lagerbutiker som Costco och ofta är granolan inte ens vegansk eftersom den har smör i sig.
- Det gör en enorm sats av sex koppar granola, vilket är 18 ⅓rd kopp portioner. Du kan göra denna enkla keto granola en gång och äta i veckor.

Ingredienser
- 1 kopp skivad mandel
- 1 kopp pekannötter
- 1 kopp valnötter
- ½ kopp råa osaltade solrosfrön
- ½ kopp råa, osaltade pepitas eller pumpafrön
- ½ kopp osötade kokosflingor
- 1 kopp torkad frukt. Alla sorter du gillar, men om du äter lågt på kolhydratskalan bör du undvika all torkad frukt med socker tillsatt eller en mycket sockerrik torr frukt. Om du använder större torkad frukt som aprikoser, katrinplommon eller fikon, se till att du skär dem i små bitar. Du kan lägga till blåbär, tranbär och jordgubbar hela.
- 2 tsk mald kanel
- ¼ kopp kokosolja
- 2 tsk rent vaniljextrakt
- ¼ kopp erytritol och munkfruktsötningsmedel (eller något ketovänligt sötningsmedel)
Hur man gör vegansk keto low carb granola
- Värm ugnen till 300 grader Fahrenheit/150 grader Celsius.
- Förbered en stor bakplåt genom att klä den med bakplåtspapper.
- Lägg nötter, frön och torra frukter i en stor bunke tillsammans med kanelen. Blanda väl.



- Blanda den smälta kokosoljan, munkfrukten och erytritol sötningsmedel och rent vaniljextrakt i en liten skål.
- Häll kokosolja-sötningsmedel-vaniljblandningen över nötterna, frukterna och fröna i skålen och blanda väl.


- Bred ut granolan i ett tunt lager på den förberedda bakplåten. Tryck ner den försiktigt med fingrarna eller med botten av en skål eller ett glas för att skapa ett jämnt lager.

- Grädda granolan i 30 minuter, rör om en gång halvvägs.
- Kyl helt på ett galler, bryt sedan granolan i bitar och lägg i burk. Om du vill ha större klasar, kyl bakplåten med granolan ett par timmar först, bryt sedan och förvara i en lufttät burk eller någon behållare.

Vanliga frågor
Du kan använda vilket ketovänligt sötningsmedel eller sirap som helst i denna granola, inklusive stevia, munkfrukt och erytritol. Om du inte är lågkolhydrat kan du använda kokossocker eller lönnsirap.
Ja, detta keto-flingrecept är glutenfritt, spannmålsfritt och sojafritt.
Extremt så. Det finns 236 kalorier i varje fyllning ⅓:d kopp servering, sex gram protein och 4 gram nettokolhydrater. Det är bättre än många köpta i butik
Du kan använda vilka nötter du gillar i detta recept. Se till att hacka nötterna först. Du kan hacka dem till vilken storlek du föredrar — jag tycker om att lämna nötterna lite tjocka, men om du gillar dina granolabitar mindre, hacka dem fint.
Förvaringsinstruktioner
- Du kan förvara denna hemgjorda granola i en lufttät behållare på en sval, mörk plats i upp till två veckor. Kokosoljan kan härskna om den förvaras länge i rumstemperatur, så efter två veckor kan du förvara granolan i kylen i upp till fyra månader.
Fler veganska keto-recept du kanske gillar
