Dessa Sriracha-glaserade grillade kycklingkabobs kan vara kryddiga eller inte, så använd mer eller mindre Sriracha för att passa din familj. Och när vi testade receptet var det några barn som gillade Sriracha chicken kabobs, så du kan bli förvånad!
PIN-kod Sriracha Chicken Kabobs för att göra dem senare!
När jag reser gillar jag att köpa matlagningssouvenirer som hjälper mig att komma ihåg mina resor. När jag besöker ett nytt ställe gör jag en del efterforskningar om maten, och på min resa till Turkiet visste jag att jag ville hitta de bladspett som används för att göra den berömda turkiska köttfärskebaben.
Jag blev överlycklig när jag hittade de vackra spetten du ser på det här fotot Sriracha-glaserad grillad kycklingkabobs. Jag har verkligen njutit av att använda dessa vackra spett, jag önskar bara att jag hade köpt många fler av dem! Men de inspirerar mig definitivt att göra mycket mer kabob till grillen!
Vilka ingredienser behöver du till detta recept?
Vad händer om du inte gillar mat som är för kryddig?
Du kan justera kryddigheten i dessa Sriracha-glaserade grillade kycklingkabobs. Du kan göra dem ganska kryddiga om du vill, men om du lagar mat för barn eller vuxna som inte gillar mycket värme är det bara att dra ner på mängden Sriracha-sås (affiliatlänk) när du lägger till den i marinaden för att göra glasyren. (Karas son Cooper var bara 11 år när vi först testade detta recept, och han gillade det med den minskade mängden Sriracha.)
Var kan man få tag i bladspett?
Om du inte kan resa till Turkiet kan du köpa spett av bladtyp (affiliate länk) i många matlagningsbutiker. De platta, bredare spetten är så mycket bättre än runda kabobspett eftersom de hindrar köttet eller grönsakerna från att snurra runt på spetten när du vänder på kabobbarna på grillen. Och att använda den här typen av spett eller dubbla spett (affiliate länk) gör det särskilt enkelt att göra köttfärsspett som Kubideh, men även för enkla recept som dessa grillade kycklingkabobs gör det så mycket enklare att ha bra spett.
Vad händer om du inte har en utegrill?
Om du inte har en utomhusgrill (eller om det inte är grillväder) kan dessa kycklingkabobs tillagas på en grillpanna med åsar eller George Foreman Grill också. (affiliate länkar)
Vill du ha fler idéer för grillade kabobs?
Kolla in fantastiska recept på grillade kabobs för många fler roliga idéer för kabobs att laga på grillen.
Hur man gör Sriracha Chicken Kabobs:
(Bläddra ner för komplett recept med näringsinformation.)
- Putsa kycklingbröst och skär kycklingen i lika stora bitar.
- Blanda olja, sojasås eller glutenfri sojasås (affiliatlänk), vitlök, ingefära och limejuice för att göra marinaden.
- Lägg kycklingbitar och HALVERA marinadblandningen i en plastpåse eller plastbehållare och marinera i kylen i 6-8 timmar. (Spara reserverad marinad för att göra glasyren.)
- När du är redo att laga mat, förvärm den oljade grillen, rinna av kycklingen och trä på kycklingen på spett.
- Blanda 1-2 T Sriracha-sås (affiliate-länk) i marinaden du reserverade och använd den för att borsta kycklingkabobs när de tillagas.
- Vänd kabobs ungefär var 4:e minut, borsta med Sriracha-glasyren varje gång du vänder.
- Koka tills kycklingen är snyggt brynt och fast (men inte hård) vid beröring.
- Servera varmt och njut!
- Om du har några rester, hacka upp kycklingen och ät inuti salladswraps!
Fler lågkolhydratkabobs du kanske gillar:
Lågkolhydratmarinerad nötkött Kabobs
Grekisk lammsouvlaki
Sanpete County Grillad Turkiet Kabobs
Grillad korv och paprika
Biff och svamp Kabobs
Ingredienser
Kabob ingredienser
-
4 stora benfria, skinnfria kycklingbröst
-
1 t avokadoolja (för grillen, se anteckningar)
Marinad-Glaze Ingredienser
-
1/4 kopp jordnötsolja (se anteckningar)
-
1/4 kopp sojasås (se anteckningar)
-
1 t vitlökspuré eller finhackad färsk vitlök (mosad vitlök från burk går bra)
-
2 tsk. mald ingefära från en burk (se anteckningar)
-
3 T limejuice (se anteckningar)
-
1 T Sriracha Rooster Sauce (att blanda till reserverad marinad för glasyren, se anteckningar.)
Instruktioner
- Klipp bort allt fett och oönskade delar från kycklingbröst och skär kycklingen i samma stora bitar på cirka 2 tum i kvadrat.
- Blanda olja, sojasås, vitlök, ingefära och limejuice för att göra marinaden.
- Lägg kycklingbitar och HALVERA den blandade marinaden i en plastpåse eller plastbehållare och marinera kycklingbitarna 6-8 timmar i kylen, vänd några gånger om du är hemma.
- När du är redo att laga mat, se till att grillen är ren och spraya sedan grillen med non-stick grillspray eller pensla med en olja med hög rökpunkt som jordnötsolja eller avokadoolja.
- Värm grillen till medelhög temperatur (du kan bara hålla handen där i några sekunder.)
- Blanda 1 msk Sriracha-sås (affiliatlänk) i den reserverade marinaden för att göra glasyren, smaka sedan av för att se om du vill ha mer Sriracha.
- Låt kycklingen rinna av, släng marinaden och trä på kycklingbitarna på spett, gärna spett eller dubbla spett. (affiliate länkar)
- Om du ibland har problem med att kött fastnar på grillen, pensla grillen igen med en högrökig olja precis innan du lägger kycklingkablarna på grillen. (Gör detta försiktigt, olja som droppar ner kan flamma upp.)
- Lägg kycklingkabobs på grillen och pensla generöst med Sriracha-glasyren.
- Vänd kabobs ungefär var 4:e minut och pensla med glasyr varje gång, koka kabobs tills kycklingen är fint brynt och fast (men inte hård) vid beröring. Den faktiska tillagningstiden beror på kycklingbitarnas tjocklek och hur varm grillen är, men den beräknade tiden är cirka 12-14 minuter.
- Kyckling måste nå en inre tillagningstemperatur på 165F/74C för att vara säker; använd en snabbläst kötttermometer (affiliate länk) om du har en.
- Servera kyckling varm.
- Överbliven kyckling kan värmas upp och ätas över sallad eller inuti salladswraps.
Anteckningar
Jag gillar avokadoolja (affiliate länk) för att spraya på grillen. Om du inte har mald ingefära i en burk, se till att ingefäran är väldigt finhackad annars bränns den på grillen. Jag använder min färskfrysta limejuice till detta recept. Jag använder jordnötsolja (affiliatlänk) för att passa de asiatiska smakerna i denna marinad, men vilken olja som helst med neutral smak kan ersättas. Använd glutenfri sojasås (affiliatlänk) om det behövs.
Detta recept skapat av Kalyn och testat med Kara och Jake.
Näringsinformation:
Avkastning:
4
Serveringsstorlek:
1
Belopp per portion:
Kalorier: 388Totalt fett: 22gMättat fett: 4gTransfett: 0gOmättat fett: 16gKolesterol: 103mgNatrium: 1213mgKolhydrater: 7gFiber: 1gSocker: 3gProtein: 39g
Näringsinformation beräknas automatiskt av receptpluginen jag använder. Jag är inte en nutritionist och kan inte garantera 100% noggrannhet, eftersom många variabler påverkar dessa beräkningar.
Lågkolhydratdiet/lågglykemisk diet/South Beach-dietförslag:
Dessa lite kryddiga Sriracha-kycklingkabobs är lågkolhydratsnåla och Keto samt glutenfria och mejerifria, och allt i detta recept är ett bra ingrediensval för den ursprungliga South Beach Dieten.
Hitta fler recept som detta:
Använd Grillning för att hitta fler recept som detta. Använd Diet Type Index för att hitta fler recept som passar en specifik matplan. Du kanske också gillar att följa DO på Pinterest, på Facebook, på Instagram eller på YouTube för att se alla goda recept jag delar där.
Historiska anteckningar för detta recept:
Det här receptet publicerades första gången 2015. Det uppdaterades senast med mer information 2022.
Dela detta:
Vi är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för oss att tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.