Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Eggs Benedict får en hälsosam lågkolhydratmakeover. Byt ut det kolhydrattunga brödet mot läcker sparris för en fräsch version av brunchklassikern. Det här inlägget är sponsrat av Pete och Gerry’s Organic Eggs.
Jag har ätit min beskärda del av ägg Benedict under min tid. Men det var ett bra tag sedan jag njöt av den där brunchklassikern. Jag äter inte engelska muffins längre, så det verkar ganska meningslöst att beställa Eggs Benny när man är ute och äter frukost.
Naturligtvis är de bästa delarna av en Benedictus äggen, och det kanadensiska baconet och den varma hollandaisesåsen i alla fall. (För övrigt kallar de av oss från Kanada det inte kanadensiskt bacon. Det är känt som bakbacon).
Men den behöver något att sitta på… något för att fånga all den där droppiga äggulan och såsen. Något som passar riktigt bra till hollandaise. Något som fortfarande är lågkolhydratsnålt och ketovänligt.
Och det där med vårens produkter som kommer in i säsong, det där ”något” måste bara vara färsk sparris. Det är perfekt! Ljus, fräsch och krispig, lite sauterad sparris är ett utsökt sätt att sopa upp äggulorna.

Färska hållbara ekologiska ägg för Hollandaise
Många människor tycker att processen att göra hollandaisesås är skrämmande. Men det är mycket lättare än du kanske tror.
Det kanske största rådet jag kan ge är att du måste lita på dina ägg. Och jag menar, lita verkligen på dem. Blender Hollandaise-sås använder råa äggulor och bara det kan skrämma många människor.
Men det behöver inte!
När jag gör något som kräver dåligt kokta ägg, sträcker jag mig alltid efter Pete och Gerrys ekologiska ägg. De är humana, hållbara, ekologiska och verkligen frigående. De är producerade på det sätt som ägg är tänkta att produceras av, av glada frigående höns.
Ett annat litet råd jag kommer att ge är att använda en mixer för att göra hollandaisen. Processen är så mycket enklare och emulgeringen mellan äggulorna och smöret går så mycket snabbare.

Hur man gör Sparris Eggs Benedict
Benedict har många rörliga delar och det är svårt att få allt klart samtidigt. Jag rekommenderar att du gör allt separat och pocherar äggen i slutet så att de inte blir överkokta
Gör såsen. Detta tar bara en minut eller två och du kan låta det sitta medan du förbereder allt annat. Hollandaise tenderar att tjockna när den svalnar men jag har upptäckt att du kan lossa den igen helt enkelt genom att blanda eller vispa i några teskedar varmt vatten.
Stek det kanadensiska baconet. Detta värmer upp den och brynar den fint så att den får lite mer smak.
Fräs sparrisen. Du kan tillaga sparrisen direkt i samma panna som du använde till baconet. Den behöver bara några minuter för att förvandlas från matt grön till den ljusgröna som indikerar att den är tillagad. Låt den ligga i pannan på värmen så att den håller sig varm.
Pochera äggen. Jag kommer att vara den första att erkänna att mitt äggtjuvningsspel är svagt, så jag gillar att använda små tjuvkorgar som håller äggen på plats i vattnet. Tillsätt vinäger, eftersom det hjälper äggvitan att stelna utan att bli fjäderlika småbitar. Och låt vattnet sjuda, inte koka.
Cirka 3 ½ minut är allt du behöver för fasta vita men härligt rinnande äggulor! Du kan koka dem ytterligare om du föredrar det. Eller hej, du kan till och med steka dem om tjuvjakt inte är din grej.
Montera! Värm upp sparrisen och baconet om du behöver, och se till att din sås inte är för tjock. Och sedan kan du sätta ihop det hela till en läcker ketobrunch.

Kan du halvera detta Eggs Benedict-recept?
Om du lagar mat för bara två personer kan du enkelt göra en halv sats. Jag ska dock berätta för dig att det är svårt att bara göra ett halvt recept av hollandaisen i en mixer. Det är en så liten mängd att bladen inte fångar den lätt.
Du kan kyla hollandaise i upp till två dagar. Det blir ganska hårt men låt det komma till rumstemperatur och vispa sedan i det varma vattnet för att lossna.
Är du redo att prova denna roliga twist på en gammal klassiker? Se mina Sparrisägg Benedict på Pete och Gerry’s!
Näringsdeklaration:
Serverar 4 personer. Varje portion har:
Matenergi: 335 cal
Totalt fett: 22,45g
Kolhydrater: 6,14g
Totalt kostfiber: 2,39g
Protein: 24,25g