Växtbaserade mejeriprodukter, Ripple Foods, har lagt till sin produktlista med sin senaste växtbaserade mjölk, Oatmilk Plus Protein.
Oatmilk Plus Protein innehåller 6 gram protein per portion vilket motsvarar ungefär tre gånger mängden som finns i vanlig havremjölk. Dessutom innehåller den 50 % mindre socker och 50 % mer kalcium än mejerimjölk.
Havremjölk + protein i butik
Ripple Foods Oatmilk Plus Protein kan hittas i olika butiker som Whole Foods Market och Jewel; den kommer snart också att finnas tillgänglig på Target and Sprouts och säljs för 5,99 USD per flaska.
Ripple Foods växtbaserade mjölk är gjord av glutenfri havre samt ärtprotein. Bland deras produktsortiment, gör Ripples en läcker växtbaserad barnmjölk, olika smaksatta proteinshakes plus gudomlig chokladmjölk. The Kid’s Milk är skapad med tillsats av DHA Omega-3, kolin och prebiotiska fibrer. Den innehåller också viktiga vitaminer och mineraler, såsom kalcium, magnesium, riboflavin och vitaminerna A, D och B12. Perfekt för en växande individ.
”Det finns många konsumenter som gillar smaken och konsistensen av havremjölk, men verkligheten är att de är besvikna på näringsprofilen, särskilt bristen på protein,” sa Laura Flanagan, Ripple Foods VD. ”Ripple förändrar spelet så att de som gillar havremjölk nu verkligen kan älska det, eftersom Ripples version av havremjölk ger tre gånger mer protein än vanlig havremjölk, tillsammans med den fantastiska smaken och krämiga konsistensen som folk förväntar sig. Vi har fört proteinets kraft till havremjölk, för att ta det till nästa nivå – det är så Ripple gör havremjölk.”
Lansering av kampanj
För att ytterligare stödja den växtbaserade mejerimarknaden lanserade Ripple en ny marknadsföringskampanj i april som heter ”Moove Over to Ripple.” Detta innehöll en ny TV-spot, digitalt och socialt medieinnehåll samt liveevenemang för att försöka uppmuntra människor att överväga att byta ut sin mejerimjölk mot ett Ripples växtbaserat alternativ.