En somrig, läcker, enpottindian zucchini dal!
Zucchini är en av sommarens mest mångsidiga presenter. Det gör sötsaker ännu godare, som detta veganska zucchinibröd, vegansk zucchini-kaka och vegansk zucchini-halwa; och det ger en hälsosam och smakrik stil till salta rätter, som detta garlicky zucchiniris, zucchini kofta curry och zucchini blossom pakoras. I denna goda och lättsamma zucchini-dal, smaksatt med tomater och curry, lyser den som en stjärna! Ät dal med ris och/eller roti för en enkel, utsökt måltid. Ett veganskt, glutenfritt, nötfritt och sojafritt recept.

Zucchini är ett av sommarens tidiga erbjudanden, och vilket läckert erbjudande det är! Varje år, när vädret blir varmare, kan jag inte vänta med att äta mer av denna fantastiska, hälsosamma grönsak. Jag lägger till det i nästan allt du kan tänka dig, från ris till curryrätter till desserter.
Ett av mina favorit och enkla sätt att använda det är i denna zucchini dal.
Även om zucchini är tillgänglig i stormarknader året runt här i USA, är det faktiskt säsong mellan juni och augusti. Jag gillar att äta säsongsmässigt så mycket som möjligt, så på vintern brukar jag hålla mig till vintersquash och på sommaren äter jag mer av en fantastisk variation av sommarsquash, från zucchini till gul squash till pattypan squash (som ser ut som knubbiga små flygande tefat ) och många fler. Du kan använda någon av dessa sommarsquash i denna dal.
Zucchini var inte en grönsak som jag var bekant med när jag växte upp i Indien, men med globaliseringen är den nu ganska lättillgänglig där. Om du är i Indien och tror på att äta lokalt (alltid ett bättre alternativ), skulle vilken indisk squash som helst, som flaska kalebass (dudhi), askpumpa (vit pumpa) eller kampumpa, fungera mycket bra i denna dal.
Jag gav denna zucchini dal en sydindisk stil, med kokosolja, curryblad och en klick currypulver. Du kan till och med lägga till lite kokosmjölk för att avsluta den och göra den mer krämig, även om jag föredrar att utelämna den eftersom dal är fantastiskt läcker som den är.

Ingredienser
- 1 kopp torkad tuvar dal (arhar dal, duvärter)
- ½ tsk gurkmeja
- 1 msk kokosolja. Kokosolja är riktigt bra här men du kan subpatta med vilken vegetabilisk olja som helst.
- 1 tsk svarta senapsfrön
- 10-12 curryblad. Enstaka blad, inte hela kvistar.
- 2 gröna chilipeppar. Använd jalapeno, serrano eller någon annan grön paprika du har. Såda ut för mindre värme.
- 2 medelstora tomater
- 2 medelstora zucchini. Vilken annan sommarsquash som helst skulle fungera lika bra.
- 1 msk currypulver (eller sambarpulver)
- Salt att smaka
- 2 matskedar koriander


Gör framåt och lagring
- Förbered dig: Du kan tillaga linserna upp till fyra dagar före tillagning av dal. Kyl tills den ska användas.
- Kyla: Den kokta dal och resterna kan kylas i upp till fyra dagar.
- Frysa: Den kokta dalen kan förvaras i en fryssäker behållare i upp till fyra månader.
- Värm upp igen: Värm dal i mikrovågsugn eller spishäll. Dal tenderar att tjockna som den står, så tillsätt mer vatten om det behövs för att tunna ut. Tillsätt mer salt om det behövs.
Vanliga frågor
Det kan du säkert. Använd gul squash, pattypan squash, butternut squash, pumpa…de kommer alla att fungera här.
Ja. Spritsa senapsfröna och fräs curryblad och grön paprika i en torr panna. Tillsätt sedan tomater och fortsätt.
Fler zucchinirecept du kanske gillar

En somrig, läcker, enpottindian zucchini dal!
Zucchini är en av sommarens mest mångsidiga presenter. Det gör sötsaker ännu godare, som detta veganska zucchinibröd, vegansk zucchini-kaka och vegansk zucchini-halwa; och det ger en hälsosam och smakrik stil till salta rätter, som detta garlicky zucchiniris, zucchini kofta curry och zucchini blossom pakoras. I denna goda och lättsamma zucchini-dal, smaksatt med tomater och curry, lyser den som en stjärna! Ät dal med ris och/eller roti för en enkel, utsökt måltid. Ett veganskt, glutenfritt, nötfritt och sojafritt recept.

Zucchini är ett av sommarens tidiga erbjudanden, och vilket läckert erbjudande det är! Varje år, när vädret blir varmare, kan jag inte vänta med att äta mer av denna fantastiska, hälsosamma grönsak. Jag lägger till det i nästan allt du kan tänka dig, från ris till curryrätter till desserter.
Ett av mina favorit och enkla sätt att använda det är i denna zucchini dal.
Även om zucchini är tillgänglig i stormarknader året runt här i USA, är det faktiskt säsong mellan juni och augusti. Jag gillar att äta säsongsmässigt så mycket som möjligt, så på vintern brukar jag hålla mig till vintersquash och på sommaren äter jag mer av en fantastisk variation av sommarsquash, från zucchini till gul squash till pattypan squash (som ser ut som knubbiga små flygande tefat ) och många fler. Du kan använda någon av dessa sommarsquash i denna dal.
Zucchini var inte en grönsak som jag var bekant med när jag växte upp i Indien, men med globaliseringen är den nu ganska lättillgänglig där. Om du är i Indien och tror på att äta lokalt (alltid ett bättre alternativ), skulle vilken indisk squash som helst, som flaska kalebass (dudhi), askpumpa (vit pumpa) eller kampumpa, fungera mycket bra i denna dal.
Jag gav denna zucchini dal en sydindisk stil, med kokosolja, curryblad och en klick currypulver. Du kan till och med lägga till lite kokosmjölk för att avsluta den och göra den mer krämig, även om jag föredrar att utelämna den eftersom dal är fantastiskt läcker som den är.

Ingredienser
- 1 kopp torkad tuvar dal (arhar dal, duvärter)
- ½ tsk gurkmeja
- 1 msk kokosolja. Kokosolja är riktigt bra här men du kan subpatta med vilken vegetabilisk olja som helst.
- 1 tsk svarta senapsfrön
- 10-12 curryblad. Enstaka blad, inte hela kvistar.
- 2 gröna chilipeppar. Använd jalapeno, serrano eller någon annan grön paprika du har. Såda ut för mindre värme.
- 2 medelstora tomater
- 2 medelstora zucchini. Vilken annan sommarsquash som helst skulle fungera lika bra.
- 1 msk currypulver (eller sambarpulver)
- Salt att smaka
- 2 matskedar koriander


Gör framåt och lagring
- Förbered dig: Du kan tillaga linserna upp till fyra dagar före tillagning av dal. Kyl tills den ska användas.
- Kyla: Den kokta dal och resterna kan kylas i upp till fyra dagar.
- Frysa: Den kokta dalen kan förvaras i en fryssäker behållare i upp till fyra månader.
- Värm upp igen: Värm dal i mikrovågsugn eller spishäll. Dal tenderar att tjockna som den står, så tillsätt mer vatten om det behövs för att tunna ut. Tillsätt mer salt om det behövs.
Vanliga frågor
Det kan du säkert. Använd gul squash, pattypan squash, butternut squash, pumpa…de kommer alla att fungera här.
Ja. Spritsa senapsfröna och fräs curryblad och grön paprika i en torr panna. Tillsätt sedan tomater och fortsätt.
Fler zucchinirecept du kanske gillar
