Potatismos väntas nästan som en del av ett semesteruppslag. Faktum är att jag skulle hävda att potatismos förekommer på fler semesterbord än en kalkon eller stek, eftersom även veganer kommer att servera dem. Men om du har levt mer släkt och du har hållit dina kolhydrater låga, kanske du letar efter ett lågkolhydratalternativ till potatismos.
Oavsett om du försöker sänka ditt kolhydratintag eller bara ändra saker, varför inte prova en annan grönsaksmos den här säsongen? Oroa dig inte, vart och ett av dessa alternativ är ett utmärkt verktyg för sås, och vi är alla i det för såsen ändå, eller hur?
Kolhydrater i potatismos
En kopp potatismos innehåller 36,9 g kolhydrater. När du har subtraherat fibrerna har du 33,6 g nettokolhydrater i potatismos.
Om du begränsar kolhydrater, lämnar bara en portion traditionell potatismos inte plats för mycket annat.
Lågkolhydrat- och Ketoalternativ till traditionell potatismos
- Blomkål: 3,2 g netto kolhydrater per kopp
- Broccoli: 3,6 g netto kolhydrater per kopp
- Spaghetti squash: 5,5 g netto kolhydrater per kopp
- Rovor: 6,1 g netto kolhydrater per kopp
- Pumpa: 6,9 g netto kolhydrater per kopp
- Morötter: 8,7 g netto kolhydrater per kopp
- Rutabaga: 8,9 g netto kolhydrater per kopp
- Rotselleri: 11,6 g netto kolhydrater per kopp
- Butternut squash: 13,6 g netto kolhydrater per kopp
- Palsternacka: 17,4 g netto kolhydrater per kopp
- Acorn squash: 21g netto kolhydrater per kopp
- Sötpotatis: 22,8 g netto kolhydrater per kopp
Hur du förbereder din mos eller puré
Kokning eller ångande
Det här alternativet fungerar för någon av ovanstående grönsaker. Skala, skiva eller hacka helt enkelt din grönsak i enhetliga 1-tums bitar och fyll en gryta med vatten och koka upp på spishällen. Lägg försiktigt grönsakerna i vattnet om du kokar dem eller sänk ner dem i en ångkorg om du ångar dem. Den totala tiden kommer att variera beroende på grönsaken och hur stora du skär dem, men när de är gaffelmöra, sila av vattnet och lägg tillbaka de mjuka grönsaksbitarna i grytan.
Stekning
Rostning fungerar bäst för vintersquash och sötpotatis. Skär din squash i halvor eller tärningar och ringla över avokadoolja. Lägg på en plåt och rosta i 375 graders ugn tills de är mjuka. Skopa ur köttet.
Att mosa
Lägg tillbaka dina grönsaker i grytan du kokade dem i eller i en stor skål om du rostade dem. Använd en potatisstöt för att börja mosa grönsakerna.
Tillsätt några matskedar smör och lite mjölk eller mjölkfri mjölk efter behov för att mosa till en slät konsistens. Vissa grönsaker kommer att mosas smidigare än andra så hur lång tid det tar kommer att variera. Krydda med salt och peppar och du är redo att äta!
Att mosa dina grönsaker i en matberedare
Lägg de kokta eller rostade grönsakerna i en matberedare. Tillsätt smör och pulsera eller sätt på processorn och börja bearbeta grönsakerna. Tillsätt lite mjölk eller mjölkfri mjölk om det behövs för att få rätt konsistens. Krydda med salt och peppar efter smak.
Smakfulla tillsatser att lägga till din mos
- Rostad vitlök
- Knäckstekt salvia
- Färska örter av alla slag, men speciellt rosmarin, timjan, salvia eller persilja
- Kokosmjölk
- Tahinipasta
- Kanel
- lönnsirap
Är potatis keto?
Eftersom potatis innehåller över 30 g kolhydrater per kopp anses potatis inte vara keto. Du skulle behöva äta en extremt liten, otillfredsställande mängd potatis för att stanna i ketos.

Om du vill lägga till en avatar till alla dina kommentarer klicka här!
Potatismos väntas nästan som en del av ett semesteruppslag. Faktum är att jag skulle hävda att potatismos förekommer på fler semesterbord än en kalkon eller stek, eftersom även veganer kommer att servera dem. Men om du har levt mer släkt och du har hållit dina kolhydrater låga, kanske du letar efter ett lågkolhydratalternativ till potatismos.
Oavsett om du försöker sänka ditt kolhydratintag eller bara ändra saker, varför inte prova en annan grönsaksmos den här säsongen? Oroa dig inte, vart och ett av dessa alternativ är ett utmärkt verktyg för sås, och vi är alla i det för såsen ändå, eller hur?
Kolhydrater i potatismos
En kopp potatismos innehåller 36,9 g kolhydrater. När du har subtraherat fibrerna har du 33,6 g nettokolhydrater i potatismos.
Om du begränsar kolhydrater, lämnar bara en portion traditionell potatismos inte plats för mycket annat.
Lågkolhydrat- och Ketoalternativ till traditionell potatismos
- Blomkål: 3,2 g netto kolhydrater per kopp
- Broccoli: 3,6 g netto kolhydrater per kopp
- Spaghetti squash: 5,5 g netto kolhydrater per kopp
- Rovor: 6,1 g netto kolhydrater per kopp
- Pumpa: 6,9 g netto kolhydrater per kopp
- Morötter: 8,7 g netto kolhydrater per kopp
- Rutabaga: 8,9 g netto kolhydrater per kopp
- Rotselleri: 11,6 g netto kolhydrater per kopp
- Butternut squash: 13,6 g netto kolhydrater per kopp
- Palsternacka: 17,4 g netto kolhydrater per kopp
- Acorn squash: 21g netto kolhydrater per kopp
- Sötpotatis: 22,8 g netto kolhydrater per kopp
Hur du förbereder din mos eller puré
Kokning eller ångande
Det här alternativet fungerar för någon av ovanstående grönsaker. Skala, skiva eller hacka helt enkelt din grönsak i enhetliga 1-tums bitar och fyll en gryta med vatten och koka upp på spishällen. Lägg försiktigt grönsakerna i vattnet om du kokar dem eller sänk ner dem i en ångkorg om du ångar dem. Den totala tiden kommer att variera beroende på grönsaken och hur stora du skär dem, men när de är gaffelmöra, sila av vattnet och lägg tillbaka de mjuka grönsaksbitarna i grytan.
Stekning
Rostning fungerar bäst för vintersquash och sötpotatis. Skär din squash i halvor eller tärningar och ringla över avokadoolja. Lägg på en plåt och rosta i 375 graders ugn tills de är mjuka. Skopa ur köttet.
Att mosa
Lägg tillbaka dina grönsaker i grytan du kokade dem i eller i en stor skål om du rostade dem. Använd en potatisstöt för att börja mosa grönsakerna.
Tillsätt några matskedar smör och lite mjölk eller mjölkfri mjölk efter behov för att mosa till en slät konsistens. Vissa grönsaker kommer att mosas smidigare än andra så hur lång tid det tar kommer att variera. Krydda med salt och peppar och du är redo att äta!
Att mosa dina grönsaker i en matberedare
Lägg de kokta eller rostade grönsakerna i en matberedare. Tillsätt smör och pulsera eller sätt på processorn och börja bearbeta grönsakerna. Tillsätt lite mjölk eller mjölkfri mjölk om det behövs för att få rätt konsistens. Krydda med salt och peppar efter smak.
Smakfulla tillsatser att lägga till din mos
- Rostad vitlök
- Knäckstekt salvia
- Färska örter av alla slag, men speciellt rosmarin, timjan, salvia eller persilja
- Kokosmjölk
- Tahinipasta
- Kanel
- lönnsirap
Är potatis keto?
Eftersom potatis innehåller över 30 g kolhydrater per kopp anses potatis inte vara keto. Du skulle behöva äta en extremt liten, otillfredsställande mängd potatis för att stanna i ketos.

Om du vill lägga till en avatar till alla dina kommentarer klicka här!