Ibland kommer en ny paleo-kokbok upp på hyllorna och jag måste bara dela den med er. Med spännande och unika recept som hjälper dig att vidga dina vyer och lära dig konsten att laga koreansk mat utan spannmål, soja och socker, vill jag lyfta fram Jean Choi (från What Great Grandma Ate) och hennes nya kokbok, ”Korean Paleo.”
Boken: Koreansk Paleo av Jean Choi
Fokuset: Att göra äkta koreansk mat utan standardingredienser som socker, soja och vete.
Utvalda recept: Paleo & Whole30 Friendly Bulgogi (koreanskt BBQ-nötkött)
Om boken
Den här boken är otroligt rolig om du älskar klassiska koreanska rätter som bulgogi, koreansk BBQ, bibimbap och kimchi. Det är också bra om du vill utöka dina kunskaper om koreansk matlagning och uppleva några nya smaker eftersom den här boken har hela 80 recept i den!
Den är uppdelad i nio lockande kapitel i det koreanska köket:
- Matlagning med Bap (risrätter)
- BBQ & så mycket mer (proteinrätter)
- Rörvarma soppor och grytor (familjestil)
- Gooksoo Time (nudlar)
- Inte-dina-typiska-pannkakor
- Mer Banchan tack? (Smårätter)
- Det bästa från båda världarna (Fusion)
- Något sött för att balansera ut det kryddiga
- Koreanskt kök måste ha
Fusionsmat kommer att omfatta några av de stilar du är van vid att äta koreansk mat i Australien, USA eller Storbritannien, medan det sista kapitlet hjälper dig att fylla på ditt kök så att den här kokboken är en bra räckvidd för de hektiska middagsplanerna på vardagar. flugan.
Slutligen innehåller denna bok massor av recept för ytterligare dietrestriktioner och behov. Här är en uppdelning av utelämnanden i boken:
- Äggfri: 53
- Nightshade gratis: 27
- Nötfritt: 70
- Hela 30: 27
- AIP-valfritt (om du utelämnar sesamfrön och svartpeppar och byter ut sesamolja): 17
- Keto: 21
Vad jag älskar med den här kokboken
Jag älskar paleoversioner av mat som nästan är motsatsen till paleo. Mest koreansk mat är baserad på ris och klibbiga söta såser och socker. Det kan vara ganska svårt att ta reda på hur man replikerar dessa rätter utan sådana basingredienser, särskilt när det nästan är varje recept du måste komma runt.
Choi gör ett fantastiskt jobb med att replikera dessa autentiska recept utan att ge avkall på smaken. Spoiler varning: du kommer att använda mycket av blomkålsris, så se till att fylla på! På samma ämne älskar jag hur bara några få basingredienser kommer att göra alla dessa recept möjliga. Den här boken har inte bara en unik samling av rätter som du förmodligen inte har provat om du inte har gjort det är Koreanska – det gör dessa recept mycket tillgängliga och lätta för människor med alla nivåer av kulinarisk skicklighet.
Du hittar recept som vår utvalda bulgogi BBQ-biff, sesamgodis, ångad ägggryta, zucchinipannkakor (jag älskar dessa!) och sötsur rädisasallad. Från läckra grönsaker till mört kött, den här boken har så många recept att svimma över – lita på mig!
Vem är den här boken till för?
Jag vet att en av de mest nedslående sakerna med paleo för vissa kan vara ”begränsningsfaktorn”, så att arbeta igenom en samling nya recept kan enkelt hjälpa dig att komma ur hjulspåret. Denna kokbok är en måste för de människorna. Det är också ett bra sätt för människor som växte upp med att äta traditionell koreansk mat (eller till och med asiatisk mat i allmänhet) att hitta hälsosammare alternativ som fungerar bra för dem på en paleodiet. Oavsett om du följer ett autoimmunprotokoll eller undviker ägg, hittar du många sätt att arbeta in dessa smaker i din kost med denna underbara samling.
Om författaren
Du kanske redan är bekant med Jean Choi om du har ätit paleo ett tag nu, eftersom hennes blogg är en fantastiskt läcker resurs för många av oss. Choi är en näringsterapeut som bor i soliga södra Kalifornien tillsammans med sin man och två valpar. Hon blev inspirerad att börja laga paleo och hjälpa andra människor att hitta sättet att äta förfäder genom sina egna hälsostrider. Hon led tidigare av matsmältningsbesvär, överväxt av candida, hypotyreos, binjuretrötthet och att ha tappat mens. Genom en ”riktig mat”-metod uppnådde hon en hälsosam balans i sitt liv och började dela med sig av recept på sin blogg. Hennes efterlängtade kokbok belyser smakerna och aromerna från hennes barndom tillbringade med att äta äkta koreansk mat med en paleospin.
Du kan hitta ett stort arkiv med hennes recept, både koreansk mat och vanlig paleo/Whole30-mat, på What Great Grandma Ate.
Den koreanska Paleo-kokboken finns i många butiker online och på Amazon, naturligtvis, och i Australien kan du hitta den på Dymocks eller Booktopia och andra ställen.
SPARA DETTA RECENSIONSINLEGG PÅ PINTEREST