Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Dessa Keto Raspberry Chocolate Chunk Muffins är en vansinnigt god frukost. De är möra och inte för söta och sprängfyllda av hallon och mörk choklad. Det här inlägget är sponsrat av ChocZero.
Jag älskar keto chocolate chip muffins och jag har riffat på det receptet ända sedan jag först skapade det. Basen på dessa muffins är perfekt för alla anpassningar du vill göra.
Jag använde samma bas för mina keto persika skomakarmuffins och de väldigt populära keto pepparkaksmuffinsen. Och jag är inte klar än! Åh nej, inte ens i närheten.
Den här gången packade jag dessa mandelmjölsmuffins med saftiga hallon och hackad keto mörk choklad. Och allt jag kan säga är… WOW!

Keto chokladbitar
Du kan naturligtvis bara använda chokladbitar i det här receptet. Men det är något så ljuvligt med större chokladbitar i en muffins som denna.
Jag tog två bitar ChocZero mörk choklad mandelbark och hackade den grovt med en stor kniv. Och så vek jag ner den i muffinssmeten tillsammans med de frysta bären.
ChocZero har så många underbara smaker av ketovänlig bark, du kan verkligen leka med detta. Prova mjölkchoklad eller vit chokladbitar. Eller prova lite av hasselnötsbarken istället!
Få 10 % rabatt på alla ChocZero-produkter med koden FOODDREAMER

Ingredienser
- Gräddfil – ger muffinsen otrolig mjukhet
- Ägg
- Vanilj extrakt
- Sötningsmedel – Jag använde Swerve Brown för extra smak
- Mandelmjöl – finmalen är bäst
- Proteinpulver -hjälper muffinsen att jäsa och hålla formen
- Bakpulver
- Salt
- Ketovänlig mörk choklad – du kan använda mjölk eller vit om du föredrar det
- Frysta hallon – frysta bär krossas inte lika lätt när de viks ihop i smeten
Hur man gör keto hallon choklad chunk muffins
Dessa muffins är så lätta att göra och resultatet är helt underbart!
- Klä muffinsformen: Jag rekommenderar antingen silikon eller bakplåtspapper, eftersom vanligt papper fastnar för mycket på muffinsen.
- Vispa de blöta ingredienserna: Att använda gräddfil gör dessa keto-muffins så möra. Du kan använda grekisk yoghurt om du föredrar det.
- Tillsätt sötningsmedlet: Om du använder Swerve Brown, bryt upp det med fingrarna lite när du lägger till det i de våta ingredienserna. Detta hjälper till att undvika för många klumpar.
- Blanda i resterande torra ingredienser: Dessa muffins är gjorda med mandelmjöl, men kolla FAQ för nötfria förslag.
- Hacka chokladen: Du vill ha några små strimlor och några större bitar.
- Vänd ner chokladen och bären: Försök att inte krossa bären för mycket medan du rör om.
- Grädda tills de är gyllene.

Vanliga frågor
Kokosmjöl fungerar inte i dessa men du kan prova att använda solrosfrömjöl eller pumpafrömjöl. Vet bara att färgen blir mer gråaktig. Och om du använder solrosfrömjöl, se till att tillsätta en matsked citronsaft eller vinäger för att kompensera för den gröna reaktionen.
Ja, det gör du faktiskt. Proteinpulver hjälper till att ersätta glutenet och låter keto-muffins jäsa ordentligt. Du kan använda äggviteprotein om du inte vill använda vassle. För en bättre förståelse av hur proteinpulver hjälper ketobakade varor, se min YouTube-video.
Bra fråga! Jag har sett mjölkfri gräddfil och yoghurt men det brukar vara mycket högre i kolhydrater än vanlig gräddfil. Men fördelat på 12 portioner, det skulle förmodligen inte lägga till mer än ett extra gram kolhydrater per muffins.
Du kan, men jag tycker att allulos tenderar att göra ketobakade varor bruna mycket snabbt. Jag rekommenderar erytritolbaserade sötningsmedel som Swerve eller Lakanto, eller BochaSweet för dessa muffins.
Du kan men de krossas så lätt när de rörs ut till en tjock smet så passa på.

Lagringsinformation
Eftersom bären tillför fukt rekommenderar jag att förvara dessa muffins i en täckt behållare i kylen.
De kan även frysas i upp till 2 månader. Linda ihop dem ordentligt för att undvika brännskador i frysen.
Fler recept på keto hallon
