När folk tänker på comfort food finns det en god chans att mac and cheese kommer att tänka på. Denna krämiga, sliskiga och ostliknande middagsmåltid kan enkelt transportera dig tillbaka till barndomens dagar när du önskade att varje måltid kunde vara mac and cheese. Även om vi inte föreslår att du ska äta mac och ost varje kväll, är detta keto blomkål mac and cheese recept ett bra alternativ när du är sugen på den nostalgiska smaken.
Tillverkat med en portion blomkål detta recept lutar åt en mängd olika kryddor, som paprika och senapspulver samtidigt som det toppas med vår nya No-Dairy Cheez Sauce. Om du vill byta till kan du också byta ut hälften av den instruerade blomkålen mot butternutsquash, vilket är perfekt för höstsäsongen.
Hur man gör keto blomkål mac and cheese
Värm först ugnen till 350 grader Fahrenheit. Blanda sedan avokadoolja, vitlökspulver, lökpulver, paprika, svartpeppar, timjan, senapspulver och salt i en skål. Vänd ner blomkålen tills kryddblandningen täcker alla delar av blomkålen. Lägg ut blomkålen i ett enda lager på en ugnsform eller plåt. Rosta i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills blomkålen är mör och gyllene. Låt allt svalna något.
Lägg blomkålen i en skål och häll No Dairy Cheez Sauce ovanpå tillsammans med mjölken. Rör ihop och rör sedan ner mandelmjölet. Häll blomkålsblandningen i en smord 9×9 ugnsform.
Krossa upp dina fläskskal i en påse. Krossa dem så att ungefär hälften av fläskskalen bildar ett grovt pulver och resten krossas lite mindre för att ge blandningen konsistens. Häll fläskskalen i en skål och blanda med persilja och mandelmjöl. Häll den här blandningen ovanpå blomkålen och fördela den över hela blomkålen.
Sätt in bakformen i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter, eller tills fläskskalen är gyllene. Låt svalna något och servera!
Skriva ut
Beskrivning
Den här krämiga, sliskiga och ostliknande middagsmåltiden tar dig enkelt tillbaka till barndomen när du önskade att varje måltid kunde vara mac and cheese. Även om vi inte föreslår att du ska äta mac och ost varje kväll, är detta keto blomkål mac and cheese recept ett bra alternativ när du är sugen på den nostalgiska smaken.
2 medelstora huvuden blomkål, skuren i 1” bitar
1/4 kopp Primal köksavokadoolja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprika (eller hälften paprika, hälften rökt paprika)
1/2 tsk svartpeppar
1/4 tsk senapspulver
1/4 tsk timjan
1/4–1/2 tsk salt
1,5 koppar Primal Kitchen No Dairy Cheez Sauce
½ kopp helfet kokosmjölk eller annan valfri mjölk
3 Msk mandelmjöl
1,5 uns fläskskal
2 Msk hackad persilja
2 Msk mandelmjöl
- Värm ugnen till 350 grader Fahrenheit.
- Blanda i en skål avokadoolja, vitlökspulver, lökpulver, paprika, svartpeppar, timjan, senapspulver och salt. Vänd ner blomkålen tills kryddblandningen täcker alla delar av blomkålen.
- Lägg ut blomkålen i ett enda lager på en ugnsform eller plåt. Rosta i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills blomkålen är mör och gyllene. Låt svalna något.
- Lägg blomkålen i en skål och häll No Dairy Cheez Sauce ovanpå tillsammans med mjölken. Rör ihop och rör sedan ner mandelmjölet.
- Häll blomkålsblandningen i en smord 9×9 ugnsform.
- Krossa upp dina fläskskal i en påse. Krossa dem så att ungefär hälften av fläskskalen bildar ett grovt pulver och resten krossas lite mindre för att ge blandningen konsistens. Häll fläskskalen i en skål och blanda med persilja och mandelmjöl. Häll den här blandningen ovanpå blomkålen och fördela den över hela blomkålen.
- Sätt in bakformen i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter, eller tills fläskskalen är gyllene. Låt svalna något och servera!
Anteckningar
Du kan rosta blomkålen i förväg om du är i en binda, och kombinera såsen och blomkålen och grädda innan du äter.
Den här rätten skulle också vara utsökt med hälften blomkål och hälften butternut squash. Använd 2-3 koppar butternut squash skuren i 1″ kuber i stället för en blomkål.
- Förberedelsedags: 15 minuter
- Tillagningstid: 50 minuter
Näring
- Serveringsstorlek: 1/8 av receptet
- Kalorier: 235,2
- Socker: 3,3 g
- Natrium: 619,2mg
- Fett: 16,8 g
- Mättat fett: 4,4 g
- Transfett: 0g
- Kolhydrater: 12,6 g
- Fiber: 4,4 g
- Protein: 9,8 g
- Kolesterol: 7,6 mg
- Netto kolhydrater: 8,2 g
Nyckelord: keto blomkål mac och ost
Om du vill lägga till en avatar till alla dina kommentarer klicka här!