Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Keto bananpannkakor är en dröm som går i uppfyllelse. Dessa läckra spannmålsfria pannkakor är fluffiga och lätta, med en rik banansmak. Lägg till några sockerfria chokladchips för en utsökt frukostbit!
De är en rolig twist på kokosmjölspannkakor som hela familjen kommer att älska.
Innan du får panik, låt mig försäkra dig om att dessa keto-bananpannkakor inte är gjorda med några riktiga bananer. De innehåller inte ens en smula faktisk banan. Dessa keto-pannkakor kommer till dig av bananextraktets magi.
Tack och lov för smakämnen och extrakt, eftersom de låter de av oss som följer en sann keto-diet njuta av några av våra gamla favoriter. Jag har ett bakskåp fullt med sådana magiska ämnen.
De gör verkligen keto-livsstilen så mycket roligare. Och genomförbart!

Är bananer ketovänliga?
Jag är inte en som förklarar att ett livsmedel är eller inte är keto. Jag är trots allt nötjobbet som skapade ett recept på keto persikaglass.
En enda banan kommer dock in på 30 g kolhydrater per portion, så om du inte kan begränsa dig till en liten bit, är bananer inte ett bra val för en lågkolhydrat- eller ketodiet.
Jag kom nyligen över ett recept som påstod sig vara keto och gjordes med riktiga bananer. Inte bara en liten bit utan två hela bananer för fyra portioner – vilket motsvarar cirka 15 g kolhydrater per portion. Slutresultatet? Inte ens lite keto.
Det var allt jag kunde göra för att inte bli ketopolis och utföra en medborgargripande!

Recept inspiration
Inspiration fungerar på mystiska sätt. Jag skapade några keto-bananmuffins förra året och jag hade lite fiasko när jag bakade dem.
Jag knackade en av mina muffinsformar mot ugnsluckan när jag fick in dem, och en stor del av smeten rann ut i botten av ugnen.
När jag och min man satte oss för att städa och få resten av muffinsen bakade sa han att den utspillda smeten såg ut och luktade som bananpannkakor.
Och så föddes keto-bananpannkakor!

Hur man gör keto bananpannkakor
Är du redo för ett superenkelt keto-frukostrecept? Här är mina bästa tips för att få det rätt:
- Använd en mixer. Det gör din smet mer sammanhållen och gör även pannkakorna fluffigare.
- Blanda våta ingredienser först. Jag tycker att det är lättare att få en fin slät smet när man blandar ägg och vätskor först, och sedan tillsätter de torra ingredienserna.
- Rör ner chokladbitarna för hand. Du vill inte blanda dessa!
- Håll pannkakorna små. Keto-pannkakor är svåra att vända på den bästa tiden. Håll dem 3 till 4 tum i diameter för att göra det lättare.
- Vänta på bubblorna. Precis som med vanliga pannkakor hjälper några bubblor på toppen av pannkakorna dig att se när de är redo att vändas. Den okokta sidan ska också se lite torr ut.
- Chokladchips är valfritt. Men de gör dem extra goda!
- Servera med smör och sirap! Du har massor av bra alternativ för sirap. ChoczZero har några fantastiska pannkakssiraper och jag gillar också de från All-U-Lose.

Gör en keto-frukost i förväg
Dessa pannkakor är ett bra alternativ för måltidsförberedelser. Du kan göra dem i förväg och förvara dem i kylen i en täckt behållare i upp till 5 dagar.
De kan också frysas i flera månader. Tina dem helt enkelt och värm dem sedan försiktigt igen i ugnen eller i mikron.
Fler förberedande keto-frukostrecept