Det här inlägget visar hur man rostar röd paprika på en grill, och nyrostad röd paprika är mycket bättre än rostad röd paprika från en burk! Och processen för rostad röd paprika på en grill är egentligen ganska enkel!
PIN-kod Så här rostar du röd paprika på en grill för att prova det senare!
Innan jag berättar hur lätt det är att rosta söt paprika på en grill, låt mig först försäkra alla om att det absolut inte är något fel på rostad röd paprika som kommer i en burk. Faktum är att jag i åratal liksom puh-puhjade tanken på att rosta din egen paprika, och sedan hade jag ett av de där stora paketen med sex paprika som du får på Costco, och plötsligt kände jag bara för att rosta några paprika.
Det tog mig några försök att få till en process som jag trodde var lätt, och även om jag inte kommer att påstå att jag aldrig kommer att använda den burkröda paprikan igen, råder det ingen tvekan om att smaken av de nyrostade paprikorna är bara underbar . Fortsätt läsa för mina tips om Hur man rostar röd paprika på en grilloch kolla nedan för fler idéer för att använda de rostade röda paprikorna!
Vilka ingredienser behöver du?
Allt du behöver för att rosta röd paprika på en grill är lite röd paprika och en grill. Jag använde en gasolgrill; du kan säkert göra detta på en elgrill eller en pelletsgrill också, men det har jag inte provat.
Mer rostad paprika på grillen:
Kolla in Hur man rostar grön chiles på en grill om du är ett fan av de där lite kryddiga paprikorna. Eller använd matlagningstips för fler inlägg som det här.
Favoritrecept med rostad röd paprika:
Grillad vitlökskyckling med röd paprika Aioli
Kronärtskocka hjärta sallad
Rostad röd paprikadipp med fetaost
No-Pasta sallad med zucchini och italiensk korv
Rostade blomkålsbiffar med röd paprika, kapris och oliver
Tips för att rosta röd paprika på en grill:
- Första gången jag provade att rosta paprika behöll jag dem hela. Detta fungerade bra, men jag tyckte att det var svårt att få huden jämnt förkolad, och områden som inte fick så mycket värme var lite svårare att skala. Jag bestämde mig också för att ta bort fröna skulle vara mycket lättare om du gjorde det innan du rostade paprikan.
- Andra gången jag rostade paprika skar jag dem på mitten. Det var bättre, men jag ville ändå ha en lite plattare form.
- Metoden som fungerade bäst för mig var att skära hela paprikan i fjärdedelar som du ser på det första fotot ovan, sedan skära ut fröna ur varje kvartsbit och klippa lite i båda ändarna där paprikan ringlar ihop sig.
- Värm gasol- eller kolgrillen till högt innan du lägger på paprikan. Lägg sedan på paprikorna med skinnsidan nedåt och se till att de inte ligger för nära varandra. (Fotona som visas med skinnsidan uppåt är bara för att illustrera hur förkolnade de blir, stek din paprika med skinnsidan nedåt hela tiden!)
- De flesta av mina paprikor tog 20-25 minuter att få den där förkolnade looken jag ville ha, men tajma dina paprika efter hur de ser ut eftersom din grill kan vara varmare eller kallare än min. Nästa skott var efter 12 minuter. Man ser att paprikan till höger är ungefär hälften förkolnad, men den till vänster börjar knappt steka.
- Efter ett tag är det uppenbart att jag kommer att behöva rotera paprika på grillen för att få dem alla förkolnade som jag vill att de ska vara. När alla paprikor är ganska svarta, ta dem direkt från grillen och lägg dem i en liten skål av glas eller tung plast.
- Täck genast skålen med plastfolie (eller ett tättslutande lock) och låt de varma paprikorna sitta i cirka 15 minuter. Ångan kommer att lossa skalet så att de lossnar direkt.
- Här är en paprika skalad med det borttagna förkolnade skalet till vänster om paprikan. Du kan se att det finns några områden där pepparköttet började förkolna något, vilket ger mycket rökig smak.
- Här är alla åtta stycken skalade, vilket nog inte tog mig mer än 3-4 minuter att göra. Jag sköljde handen några gånger, men det är viktigt att inte skölja paprikan eftersom det sköljer bort en del av den rökiga förkolnade smaken.
- Det här är bunten med rostade paprikaremsor som jag fick från två söta röda paprikor.
- Om du inte har en gasolgrill kan paprika också rostas i ugnen, under en broiler eller till och med ovanpå en gasolbrännare.
- Om du har turen att ha ett överflöd av paprika i din trädgård, kan rostad paprika frysas. Jag skulle försegla dem i en påse med FoodSaver Vacuum Sealer om du har en.
Instruktioner
- Skär de hela paprikorna i fjärdedelar, skär ut fröna från varje bit och putsa lätt i båda ändarna där paprikan ringlar ihop sig.
- Värm gasol- eller kolgrillen till högt innan du lägger på paprikan. Lägg sedan på paprikorna med skinnsidan nedåt och se till att de inte ligger för nära varandra.
- De flesta av mina paprika tog 20-25 minuter att få den där förkolnade looken jag ville ha, men tajma dina paprika efter hur de ser ut.
- Jag väntade tills paprika var ungefär hälften förkolnade och roterade dem sedan efter cirka 12 minuter så att olika var på de hetare platserna på grillen. Du kan vända på dem under en del av tillagningstiden, men det är inte nödvändigt.
- När alla paprikor är ganska svarta, ta dem direkt från grillen och lägg dem i en liten skål av glas eller tung plast.
- Täck skålen med plastfolie (eller ett tättslutande lock) och låt de varma paprikorna sitta i cirka 15 minuter. Ångan kommer att lossa skalet så att de lossnar direkt.
- Efter att jag väntat 15 minuter tog det mig inte mer än 3-4 minuter att ta bort skalet. Jag sköljde handen några gånger, men det är viktigt att inte skölja paprikan eftersom det sköljer bort en del av den rökiga förkolnade smaken.
- Om du inte har en gasolgrill kan paprika också rostas i ugnen, under en broiler eller till och med ovanpå en gasolbrännare.
Anteckningar
Om du har turen att ha ett överflöd av paprika i din trädgård, kan rostad paprika frysas. Jag skulle försegla dem i en påse med FoodSaver Vacuum Sealer om du har en.
Lågkolhydratdiet/lågglykemisk diet/South Beach-dietförslag:
Rostad röd paprika är ett utmärkt val för alla lågkolhydratdieter, keto- eller lågglykemiska dieter, eller för alla faser av den ursprungliga South Beach-dieten.
Hitta fler recept som detta:
Använd matlagningstips för att hitta fler inlägg som det här. Använd Diet Type Index för att hitta recept som passar en specifik matplan. Du kanske också gillar att följa DO på Pinterest, på Facebook, på Instagram eller på YouTube för att se alla goda recept jag delar där.
Historiska anteckningar för detta recept:
Det här tipset om att steka röd paprika postades första gången 2008! Jag har gjort det många gånger sedan dess, och inlägget uppdaterades senast med mer information 2022.
Dela detta:
Vi är deltagare i Amazon Services LLC Associates Program, ett affiliate-annonseringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för oss att tjäna avgifter genom att länka till Amazon.com och anslutna webbplatser. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.