Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Gör keto-frukostskålar i förväg med korv, ägg och ost på en bädd av rostad blomkål. Gör dina hektiska morgnar enklare med en rejäl frukost som är redo att gå när du är! Det här inlägget är sponsrat av Cabot Creamery.
Är det bara jag eller tog livet plötsligt fart i varphastighet? Barnen är tillbaka i skolan och de har aktiviteter igen, och jag känner att vi alla kommer och går och rusar överallt.
De senaste 18 månaderna har satt en annan takt i livet för många av oss, men nu är vi tillbaka till grinden. Och det är lite svindlande… Jag är inte säker på att jag kommer ihåg hur man gör det här, om jag ska vara ärlig.
Morgnar är särskilt galna och det är där dessa make-ahead keto frukostskålar kommer in. Åtminstone kan jag vara säker på att alla får en god fast måltid innan de går ut genom dörren.

Ta och ät frukost
Jag gillar alltid att ha en butik med hälsosamma frukostar som min familj lätt kan ta tag i på galna vardagsmorgnar. Vanligtvis betyder det keto muffins eller kanske något säsongsbetonat som keto zucchinibröd.
Men även om de är läckra, ibland behöver du lite mer. Jag har tre växande barn, och en av dem är en 16-årig pojke som i grunden är en bottenlös avgrund. Han skulle äta alla muffins om jag lät honom!
Mina vänner på Cabot Creamery utmanade mig att komma på ett bra recept med hjälp av deras fantastiska, prisbelönta cheddar. Och allt jag kunde tänka på var hur jag skulle använda den för att skicka iväg mina barn med god frukost i magen!
Verkligen, det är helt enkelt den bästa cheddaren på planeten. Jag vet att jag har understrukit den punkten förut men det är sant. Jag ångrar alltid att jag köpte något annat eftersom det bleknar i jämförelse i smak och krämighet. Att lägga till det på toppen av en keto-frukostskål är bara vettigt.

Grillade blomkålsfrukostskålar
De flesta frysbara frukostskålsrecept använder potatis som bas. Det är uppenbarligen inte ett alternativ för mig eller för dig. Så jag använde den klassiska potatisersättningen: blomkål.
Jag bestämde mig för att rosta blomkålen först, för att få bort fukt och för att förstärka smaken. Sedan toppade jag var och en med lite frukostkorv, äggröra, salladslök och massor av Cabot Seriously Sharp.
Jag frös in dem i några dagar, och jag var så nöjd med hur bra de värmdes upp igen. Jag var orolig för att blomkålen skulle släppa ut för mycket fukt och att äggen skulle bli överkokta. Tack och lov var mina farhågor ogrundade. De har gjort underbara frukostar hela veckan.

Att välja dina behållare
En sak du måste tänka noga på när du gör dessa frukostskålar är behållaren som du förvarar dem i. De måste vara både frys- och mikrovågssäkra.
Jag använde några återanvändbara glasbehållare med tättslutande lock. De är bra för hållbarhet, men du kan inte gå direkt från frys till mikrovågsugn med dem. Du måste låta glaset värmas upp i 30 till 40 minuter, så att det inte splittras av den snabba temperaturförändringen.
Några andra alternativ inkluderar bambu engångsskålar, som kan komposteras efter användning, eller komposterbara papperstallrikar. Båda dessa kan gå direkt från frysen till mikrovågsugnen, men de är uppenbarligen inte lika robusta. De måste också täckas ordentligt med något innan de fryses in.
Jag rekommenderar inte plastbehållare för detta, även om de är PBA-fria. Mängden uppvärmning som behövs för att värma upp maten inuti kan bryta ner plasten för mycket.

Hur man gör keto frukostskålar
Efter att ha valt dina behållare är dessa frukostskålar lätta att göra. Här är mina bästa tips för att få det rätt:
- Rosta blomkålen. Du kan verkligen förkoka blomkålen på vilket sätt du vill men jag tycker att rostningen tar fram den bästa smaken. Det hjälper också till att minska fukten när du värmer upp skålarna igen.
- Använd förkokt korv. Detta hjälper till att spara tid eftersom förkokt frukostkorv bara behöver värmas igenom snabbt.
- Vispa ihop äggen på låg värme. Äggröra ska alltid tillagas långsamt på låg värme så att de inte torkar ut för snabbt.
- Varva ingredienserna. Oavsett innehåll du väljer bör vara tillräckligt stort för att lager blomkål, korv, ägg och ost. Mina glasbehållare var lite för stora för detta ändamål, om jag ska vara ärlig.
- Täck ordentligt för att minska risken för brännskador i frysen.
- Frys in eller kyl. Om du tror att du kommer använda alla skålarna inom 5 dagar kan du helt enkelt kyla. Längre än så ska de frysas.
