Det här inlägget kan innehålla Amazon eller andra affiliate-länkar. Som Amazon Associate tjänar jag på kvalificerade köp.
Chokladproteinpannkakor är ett utsökt sätt att börja dagen på. Dessa enkla spannmålsfria keto-pannkakor har 14 g protein per portion och mindre än 5 g nettokolhydrater. De är lätta att göra och familjevänliga!
Har du fastnat i en keto-frukost? Prova att byta till lite med några enkla ketoproteinpannkakor!
Ännu bättre, prova att göra dessa chokladproteinpannkakor. Man kan verkligen inte argumentera med choklad till frukost, speciellt inte när det är nyttigt och sockerfritt.
Jag bråkar aldrig med choklad. Tro mig, det vinner alltid.
Tillsätt protein till ketopannkakor
Om du är ny på keto-dieten är det absolut nödvändigt att hitta ett bra recept på keto-pannkakor. Bacon och ägg kan bli lite tröttsamt, och pannkakor är ett bra recept på hektiska morgnar.
Att lägga till lite proteinpulver till mixen gör dem extra näringsrika. Det låter dig också dra ner på mängden mandelmjöl eller kokosmjöl, samtidigt som det ger bra struktur.
Så de hamnar högre i protein och lägre i fett än typiska lågkolhydratspannkakor, men de är fortfarande ketovänliga. Och det extra proteinet hjälper dig att hålla dig nöjd hela morgonen.

Vilken typ av protein ska man använda
För ett recept som ketoproteinpannkakor rekommenderar jag att du använder vassle eller äggviteprotein. Du kan förmodligen använda några växtbaserade proteinpulver också.
Jag har testat att använda kollagenprotein i pannkakor och det fungerar helt enkelt inte. På grund av hur kollagen absorberar fukt blir smeten för tjock och gelatinös.
Till dessa chokladpannkakor använde jag chokladvasslan från Perfect Keto. Jag vet att jag alltid kan lita på dem för överlägsna produkter med rena keto-ingredienser.
Om du väljer att köpa Perfect Keto, se till att använda ALLDAYIDREAM20 för 20% rabatt på hela din beställning!

Ingredienser
- Färskost – gör pannkakorna fuktiga och möra.
- Ägg
- Mandelmjölk – du kan använda vilken lågkolhydratsmjölk som helst här.
- Vanilj extrakt
- Mandelmjöl – prova solrosfrömjöl för nötfria pannkakor.
- Chokladproteinpulver – Jag rekommenderar vassle eller äggviteprotein.
- Keto sötningsmedel
- Bakpulver
- Kakao pulver
Hur man gör ketoproteinpannkakor
Dessa chokladproteinpannkakor är superenkla att göra. Här är mina bästa tips för att få det rätt:
- Använd en bra mixer: Detta hjälper till att eliminera alla klumpar från färskosten. Du kan också använda en matberedare.
- Blanda de våta ingredienserna: Se till att de är snygga och lena innan du lägger till något annat.
- Tillsätt de torra ingredienserna: Du kan lägga till mjöl, proteinpulver, sötningsmedel, bakpulver och kakaopulver på en gång och blanda tills det är slätt.
- Hetta upp stekpanna eller stekpanna: Jag rekommenderar en bra non-stick panna för att göra proteinpannkakor, så att du inte behöver använda för mycket smör eller olja.
- Håll dem små: Gör dem inte större än fyra tum i diameter, annars blir de svåra att vända. Jag tyckte att cirka 3 matskedar smet var perfekt.
- Leta efter bubblorna: Precis som vanliga pannkakor vill du att kanterna ska vara torra och stelna och att det ska dyka upp några bubblor på toppen innan du vänder.
- Hugg in! Du bör få cirka 18 pannkakor totalt, så det gör att du kan ha 3 per portion.

Vad ska man servera till chokladproteinpannkakor
Begränsa dig inte bara till ketopannkakssirap. Varför inte försöka:
Om jag ska vara ärlig så tog jag ofta bara några och åt dem direkt. De är ett bra mellanmål före träning.

Vanliga frågor
Nej, kokosmjöl fungerar inte här eftersom du skulle behöva ändra hela receptet. Men du kan enkelt använda ett frömjöl som solros- eller pumpafrön.
Ja, du borde kunna använda mjölkfri färskost och äggviteprotein till dessa chokladproteinpannkakor.
Absolut. Använd vaniljproteinpulver istället för choklad och tillsätt ytterligare 2 matskedar mandelmjöl.
Ja, det här är ett fantastiskt framställningsrecept. Förvara pannkakorna i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka. De kan också frysas i flera månader.
