En smakrik, aromatisk basilikaolja att ringla över sallader, grillade grönsaker och tofubiffar, eller att doppa i knaprig bröd!
Här är en läcker basilikaolja med fyra ingredienser för att förhöja din njutning av en sommarmängd färsk basilika! Det tar bara cirka 10 minuter att blanda ihop det och du kan njuta av det med nästan vilken rätt du kan tänka dig. Jag bara älskar att doppa lite av mitt knapriga surdegsbröd i det, men det är underbart på sallader och grillade grönsaker eller blandat i pasta.

Basilikaolja
När jag har massor av färsk basilika till hands brukar jag springa för att göra min veganska basilikapesto. Men på senare tid har det fantastiska pestoreceptet fått en del konkurrens från denna helt enkla och extremt läckra basilikaolja.
Det här receptet kan inte vara enklare – det behöver bara fyra ingredienser och det tar inte mer än 10 minuter att göra. Prova det, och din familj kommer att tacka dig för att du gör måltiderna ännu mer utsökt.
Varför du kommer att älska denna basilikaolja
- Det är ett så gott sätt att njuta av den beroendeframkallande doften av basilika. Basilika är en av de örter jag verkligen ser fram emot att njuta av på sommaren — den här fantastiska örten är i säsong i USA mellan juni och september. Torkad basilika, även om den fortfarande är läcker, har helt enkelt inte den där aromen och aromen. Det finns så många saker du kan lägga basilika till, och den här basilikaoljan gör det jobbet lika bra men med en fin, sofistikerad touch.
- Den är så enkel att göra, kräver bara 10 minuter och fyra ingredienser. Att göra basilikaolja är så enkelt att vem som helst kan göra det, ingen färdighet behövs.
- Alla kommer att älska det, från barn till vuxna. Det är välsmakande och gott och så mångsidigt.
Ingredienser för basilikaolja
- 1 dl tätt packade färska basilikablad
- 1 kopp extra virgin olivolja
- Saft av 1 citron (ca 3 matskedar)
- 1 tsk salt (havssalt, rosa salt eller koshersalt är alla bra val).
- ½ till 1 tsk mald svartpeppar

Hur man gör basilikaolja
- Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt basilikabladen och blanchera i 30 sekunder.


- Ta snabbt ut basilikabladen till ett isbad – en skål med isvatten.
- Torka basilikabladen ordentligt med hushållspapper.


- Lägg basilikan i en mixer med extra virgin olivolja, salt, citronsaft och mald svartpeppar.


- Mixa tills det är slätt.
- Du kan servera basilikaoljan som den är, eller häll den genom en sil med ostduk för att få en klar grön olja.

Vanliga frågor
Du kan. Du kommer förmodligen inte att få samma fräscha smak, men det kommer att bli jättegott. Använd 2 msk torkad basilika för en kopp olivolja.
Ja, du kan göra en olja med andra sommarörter som persilja eller mynta. Använd samma instruktioner som basilikaoljan för tillagning och förvaring.
Du kan använda detta som en krydda i nästan vilken maträtt du gör. Ringla den på en tofu- eller tempeh-biff, blanda den i pastan som en enkel sås, eller – bäst av allt – använd den för att doppa ner en bit knaprig bröd i.
Fler smaskiga recept med basilika du kanske gillar

En smakrik, aromatisk basilikaolja att ringla över sallader, grillade grönsaker och tofubiffar, eller att doppa i knaprig bröd!
Här är en läcker basilikaolja med fyra ingredienser för att förhöja din njutning av en sommarmängd färsk basilika! Det tar bara cirka 10 minuter att blanda ihop det och du kan njuta av det med nästan vilken rätt du kan tänka dig. Jag bara älskar att doppa lite av mitt knapriga surdegsbröd i det, men det är underbart på sallader och grillade grönsaker eller blandat i pasta.

Basilikaolja
När jag har massor av färsk basilika till hands brukar jag springa för att göra min veganska basilikapesto. Men på senare tid har det fantastiska pestoreceptet fått en del konkurrens från denna helt enkla och extremt läckra basilikaolja.
Det här receptet kan inte vara enklare – det behöver bara fyra ingredienser och det tar inte mer än 10 minuter att göra. Prova det, och din familj kommer att tacka dig för att du gör måltiderna ännu mer utsökt.
Varför du kommer att älska denna basilikaolja
- Det är ett så gott sätt att njuta av den beroendeframkallande doften av basilika. Basilika är en av de örter jag verkligen ser fram emot att njuta av på sommaren — den här fantastiska örten är i säsong i USA mellan juni och september. Torkad basilika, även om den fortfarande är läcker, har helt enkelt inte den där aromen och aromen. Det finns så många saker du kan lägga basilika till, och den här basilikaoljan gör det jobbet lika bra men med en fin, sofistikerad touch.
- Den är så enkel att göra, kräver bara 10 minuter och fyra ingredienser. Att göra basilikaolja är så enkelt att vem som helst kan göra det, ingen färdighet behövs.
- Alla kommer att älska det, från barn till vuxna. Det är välsmakande och gott och så mångsidigt.
Ingredienser för basilikaolja
- 1 dl tätt packade färska basilikablad
- 1 kopp extra virgin olivolja
- Saft av 1 citron (ca 3 matskedar)
- 1 tsk salt (havssalt, rosa salt eller koshersalt är alla bra val).
- ½ till 1 tsk mald svartpeppar

Hur man gör basilikaolja
- Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt basilikabladen och blanchera i 30 sekunder.


- Ta snabbt ut basilikabladen till ett isbad – en skål med isvatten.
- Torka basilikabladen ordentligt med hushållspapper.


- Lägg basilikan i en mixer med extra virgin olivolja, salt, citronsaft och mald svartpeppar.


- Mixa tills det är slätt.
- Du kan servera basilikaoljan som den är, eller häll den genom en sil med ostduk för att få en klar grön olja.

Vanliga frågor
Du kan. Du kommer förmodligen inte att få samma fräscha smak, men det kommer att bli jättegott. Använd 2 msk torkad basilika för en kopp olivolja.
Ja, du kan göra en olja med andra sommarörter som persilja eller mynta. Använd samma instruktioner som basilikaoljan för tillagning och förvaring.
Du kan använda detta som en krydda i nästan vilken maträtt du gör. Ringla den på en tofu- eller tempeh-biff, blanda den i pastan som en enkel sås, eller – bäst av allt – använd den för att doppa ner en bit knaprig bröd i.
Fler smaskiga recept med basilika du kanske gillar
